KELIONIŲ UVZ. Apie kelionę į Černobylį ir biblioterapiją

Vaizdas be pavadinimo

Rugpjūčio  16 d. 11 val. prasideda  5-oji stovyklos kėdės į lauką diena. Ši diena susideda iš dviejų dalių.

1-oji dalis – Kelionės į Černobylį pristatymas.  

Erdvėje Klaudija Mackevičiūtė – puikiai pažįstama veikėja ir buvusi AJE savanorė. Jos pirmoji paroda „Saulės spinduliai“ vis dar puošia AJE sienas. 

Bet šį kart kalbėsime ne apie meną, o apie keliones… į ČERNOBYLĮ!!! 

Renginio metu išgirsite radioaktyvias istorijas, kelionės sunkumus, vietos atradimus ir paslaptis, kurių niekur neišgirsi ir neperskaitysi!

Keliautoja kartu su internete puikiai žinomu „Praeities žvalgu“ ir jo komanda net 2-ose kelionėse aplankė įprastose ekskursijose nepasiekiamas vietas, sutiko žmones, likusius gyventi čia, matė neįtikėtiną florą ir fauną, kuri, pasak Klaudijos, puikiai atitinka skleidžiamus anekdotus.

Nori pamatyti, ką ji rado, ir kaip jai pavyko pasiekti šias niekam neprieinamas vietas? Ateik į pristatymą jau šį pirmadienį 11 val. 

Išgirsk apie Černobylio paslaptis! 

Registracijos nereikia

2-oji dalis – Kelionių biblioterapija 

Keliauti yra daug būdų: skristi lėktuvu, važiuoti dviračiu, vaikščioti per „Google Maps֧“, o taip pat mintimis persikelti į kitą vietą, ištrūkstant iš kasdieninės rutinos.

Ką užsukęs veiksi?

Pasitelkdamas rašymo terapiją mintimis aplankysi esamus ir neesamus kraštus. Pasigilinsi į tai, kas svarbu keliaujant bei siekiant atpažinti kitus keliautojus. Išbandysi meditaciją ir kitas rašymą lengvinančias technikas.

Dirbsime tiek individualiai, tiek komandomis, todėl kūrybos eigą įkvėps kolegų pasiūlytos idėjos, raktažodžiai. Jie padės Tau atsispirti nuo tuščio popieriaus lapo link įdomios istorijos.

Būtina registracija!

„Kėdes į lauką“ – tradicija tapusi kūrybiškumo ir biblioterapijos vasaros stovykla, skirta 14-29 m. jaunimui. Net 12 dienų trunkantis užsiėmimų ciklas skatins pažinti meno terapiją, lavinti kūrybiškumą, susirasti draugų ir įgyti įgūdžių meninėse veiklose.

Visos veiklos yra nemokamos. Užkandžiais ir gėrimais pasirūpinkite patys.

Renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Projektą organizuoja Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka.

Bibliotekos-logotipas-tamsiai-pilkas-png

Projektą remia Panevėžio miesto savivaldybė.

Panevezio-miesto-savivaldybe logo