Tęsiame Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų jubiliejų minėjimą: Ignalinos viešajai bibliotekai – 80!

Ignalinos-viesoji

Šiais metais net trys Panevėžio regiono bibliotekos mini garbingus jubiliejus. Norėdami pasveikinti bibliotekas ir prisiminti jų reikšmingą veiklą regione, kviečiame skaitytojus apžvelgti Ignalinos, Utenos ir Panevėžio rajono bibliotekų veiklas, įsimintinus faktus bei partnerystę su Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąja biblioteka. Šį kartą kviečiame iš arčiau susipažinti su Ignalinos viešosios bibliotekos veikla.

Bibliotekoje ką veikti suras visi

Puoselėjanti tradicijas, projektinę ir edukacinę veiklą etnografijos temomis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka buria ne tik vyresnio amžiaus skaitytojus, bet ir mažuosius smalsuolius. Biblioteka lankytojus pasitinka ir už jos ribų.

Projektas „Būkime pažįstami“
Projektas „Būkime pažįstami“ 

Puoselėjanti tradicijas, projektinę ir edukacinę veiklą etnografijos temomis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka buria ne tik vyresnio amžiaus skaitytojus, bet ir mažuosius smalsuolius. Biblioteka lankytojus pasitinka ir už jos ribų. Partnerystės projektinėse veiklose su kitomis Panevėžio regiono bibliotekomis suteikia galimybę išplėsti pažinimo ir naujų atradimų keliones. Ignalinos biblioteka organizuoja specialias edukacines išvažiuojamąsias stovyklas moksleiviams „Būkime pažįstami“ projekte. Besidomintiems bažnyčių istorija, sakraliniu ir krašto kultūros paveldu vykdomas projektas „Bažnyčių istorija žadina vaizduotę“. Biblioteka – traukos centras, čia veikia skaitytojų klubai: literatų „Lelija“ bei jau virš 20 metų aktyvus senjorų klubas „Rudenėlis“.

Besimokanti biblioteka

2019 metais atradusi Šiaurės ir Baltijos šalių tarptautinio bendradarbiavimo programą NORDPLUS, Ignalinos biblioteka užmezgė ryšius su Gulbenės regionine biblioteka Latvijoje ir įgyvendino projektą „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtros galimybės bibliotekoje“.

Bibliotekos dalyvaujančios tarptautiniame projekte 

Nors pandemijos iššūkiai smarkiai koregavo bibliotekų veiklas, Ignalinos bibliotekai nestinga novatoriškų idėjų. Nuo šių metų kovo mėnesio kartu su Slovėnijos biblioteka Šmarje pri Jelšah ir Čekijos Respublikos Prachaticės miesto biblioteka pradėjo ERASMUS+ tarptautinio projekto „Legendų ir liaudies pasakų svarba socialiniam suaugusiųjų besimokančiųjų reaktyvavimui ir „Covid-19“ pasekmių įveikimui“ veiklas. Šios partnerystės prioritetas yra būtinų įgūdžių, socialinės įtraukties ir kūrybiškumo ugdymas per meną. 

Aktyvūs regione

Svarbu paminėti, kad Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvas dalinasi gerąją patirtimi ne tik su savo krašto bendruomene, bet ir su visu Panevėžio regionu. Šiais metais bibliotekos direktorei Loretai Aleknienei buvo skirtos net dvejos labai atsakingos pareigos. Pirmosios – Metų nominacijos ,,Ad astra” komisijos pirmininko, skirtos komisijos narių balsavimu. Antrosios – Panevėžio teritorinės bibliotekų tarybos pirmininko, taip pat skirtos tarybos narių balsavimu.

ignalinos-kolektyvas

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvas

Akivaizdu, kad kolegos regione vertina Ignalinos bibliotekos direktorės sukauptą patirtį ir lyderystę. Šis pavyzdys Ignalinos bibliotekos kolektyve skatina tobulėti, siekti užsibrėžtų profesinių tikslų ir kolegas. 2021 metų nominacijos ,,Ad astra” vertinimo komisija negalėjo nepastebėti dar vienos aktyvios šios bibliotekos specialistės Laimos Andrijauskienės. Bibliotekininkei skirta nominacija ,,Ad astra” už kūrybinius darbo įgūdžius, skaitytojų bendruomenės būrimą, iniciatyvą organizuojant renginius, edukacijas ir projektus.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 80-mečio proga sveikiname visą bibliotekos bendruomenę, linkime neišsenkančių idėjų projektams, veržlumo ir kūrybiškumo juos įgyvendinant! Tikimės, kad ir toliau kursite modernią, tradicijas puoselėjančią ir iniciatyvią socialinę instituciją, kuri bus kultūros židinys visai Ignalinos bendruomenei.


Regiono bibliotekų strateginės plėtros skyriaus informacija