Susitikimai su aktoriumi, rašytoju Mariumi Povilu Elijumi Martynenko

Aktoriaus, rašytojo M.P.E. Martynenko nuotrauka

Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka rugpjūčio mėn. Panevėžio regiono bibliotekose rengia susitikimus su spalvinga ir išskirtine asmenybe – aktoriumi, rašytoju Mariumi Povilu Elijumi Martynenko.

Renginiai vyks rugpjūčio 10 d.: 15 val. Molėtų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, 17 val. – Ignalinos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Susitikimuose žadama daug ekspresijos ir kūrybinio impulso – M.P.E. Martynenko skaitys savo kūrybos, pasakos apie kelią į literatūrą, teatrą ir kiną. Juolab, kad šiam kūrėjui (g. 1993) yra artimos daugelis meno ir gyvenimiškų sričių. Jis pristatomas kaip vertėjas, redaktorius, dramaturgas, poetas, (ex)barmenas, tekstų įgarsintojas, tinklaraštininkas, slam poezijos kūrėjas ir atlikėjas, šeimos žmogus. Jaunosios kartos teatro ir literatūros mylėtojų guru.

„Tai kūrėjas, anksti tapęs legenda. Jis ir gyvenimo aktorius, kūrybą siejantis su asmeniniu gyvenimu, o gyvenimą priimantis kaip vaidmenis, ir mąstytojas, ir jaunimo dievaitis, be galo patraukli asmenybė,“ – sako susitikimus vesianti kultūros renginių organizatorė poetė Elvyra Pažemeckaitė.

Apdovanotas LR kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premija (2019). Kaip ilgametražio filmo aktorius debiutavo režisieriaus Šarūno Barto vaidybiniame filme apie partizanus „Sutemose“ (2019). Yra parašęs tris knygas: tekstų knygas „Be penkių pasaulio pradžia“ (2018), „Praeis“ (2019) ir eilėraščių knygą „Mirtingumo įrodymai“ (2019). Vertintojų pastebėjimu jo kūryboje pinasi asmeninė ir pasakotojo biografijos.

Renginius rengia Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Panevėžio regiono bibliotekose įgyvendindama tęstinį projektą „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XII“.

Projektą „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XII“ remia:

LKT_Logotipas

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *