„Literatūrinis žadintuvas“ kviečia geriau pažinti miesto poetę Juditą Vaičiūnaitę

Judita Vaičiūnaitė virtualių pokalbių cikle „Literatūrinis žadintuvas“

Kai vasara žydi visu gražumu, kviečiame prisiminti būtent vasarą, liepos 12 d., gimusią aristokratiškąją žodžio meistrę, poetę Juditą Vaičiūnaitę. Šiais metais sukanka dvidešimt metų po poetės mirties, bet jos poezija gyva ir jaudina skaitytojų širdis iki šių dienų. 

 „J. Vaičiūnaitės poezija – tai mūsų gražioji kultūra. Mūsų Kaunas ir Vilnius, didžiosios bažnyčios ir didieji kunigaikščiai. Mūsų gražiosios karalienės ir tragiški jų likimai,“ – sako „Literatūrinio žadintuvo“ vedėja, bibliotekininkė Albina Saladūnaitė.

Poetės kūryboje poetizuojamas miestas, didinga mūsų šalies praeitis, o grožis atsiveria netikėčiausiose vietose. Pokalbyje girdėsite ne tik J. Vaičiūnaitės eiles, bet ir turtingos jos biografijos nuotrupas. 

Dažnai šiuolaikiniai literatūriniai pokalbiai akcentuoja šviežiausias tendencijas knygų pasaulyje, pristato naujai sužibusius autorius ir jų kūrinius. Literatūros naujienų srautas toks gausus ir spalvingas, kad jo kontekste neretai nublanksta mūsų rašytinio lobyno grynuoliai. Bibliotekos inicijuojamas virtualių literatūrinių pokalbių ciklas tarsi žadintuvas pabudins skaitytoją,  paskatins jį atsigręžti, prisiminti ar iš naujo atrasti autorius, be kurių sunku įsivaizduoti lietuvių literatūros pasaulį.

Visus „Literatūrinio žadintuvo“ įrašus galite stebėti bibliotekos „YouTube“ kanale.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *