Gimnazistų darbai nustebino aforizmų autorių

iliustracija-1

Dangaus mėliu plaukė purūs debesys. Netradicinėje, bet meniškoje aplinkoje susitikome su žurnalistu, rašytoju, Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos bibliotekos „Romuvos“ padalinio bičiuliu Jonu Laurinavičiumi. Švietė vasaros saulė, o Antakalnio suoliukų-skulptūrų parke, Vilniuje,  kvepėjo nupjauta žolė. Iš gerbiamo rašytojo lūpų liejosi įspūdžiai. Liepos 2 d. jam už Jono Aisčio kūrybos tyrinėjimą ir sklaidą, už aistiškos lyrizmo dvasios puoselėjimą poetinėje kūryboje, buvo paskirta Kaišiadorių rajono savivaldybės Jono Aisčio literatūros premija. Taip pat ši premija buvo skirta ir poetui, eseistui, žurnalistui Rimvydui Stankevičiui. Abiejų premijos laureatų autografai ir įrašai šildo gimnazijos leidinių su autografais unikaliąją kolekciją.

Apie gimnazijoje vykdytą projektą „Šmaikščių tekstų – spalvotas rūbas“ (pagal žurnalisto, rašytojo J. Laurinavičiaus aforizmų knygą „Brūkštelėjimai“), kviečiame skaityti „Lietuvos aide“ ir „Amerikos lietuvyje“.

Dėkoju I gimnazijos klasių gimnazistams ir menų mokytojai Ingai Vagonei už bendradarbiavimą. Knygos autoriui J. Laurinavičiui įteikiau gimnazistų darbus. Jie išradingai iliustravo autoriaus aforizmus. Projekte ne tik gimnazistų iliustracijos, bet ir straipsniai, kuriuose rašoma apie projektą. Smagu, kad pedagogė I. Vagonė sukūrė virtualią gimnazistų darbų parodą viešoje erdvėje. Tikriausiai informacijos vartotojams įdomu, o kaip jautėsi aforizmų autorius, gavęs netradicinę dovaną? Buvo labai nustebęs, neatitraukė akių nuo projekto, išdėstė naujus sumanymus apie bendradarbiavimą. Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos moksleiviai pirmieji Lietuvoje, kurie iliustravo autoriaus šmaikščiuosius tekstus.

Pasigrožėkite Beatos Varanauskaitės, Kamilės Gerasimovaitės, Tautvilės Jasiulevičiūtės, Gabrielės Šukytės, Deimantės Savickaitės kūrybiniais darbais. Tai tik maža dalelė iliustracijų.

Dangaus mėliu plaukė purūs debesys. Nestokojo gerbiamas Jonas šmaikščių aforizmų. Manau, kad juos užrašys. Kūrybinis procesas tęsiasi…

Redos Kiselytės tekstas ir žunalisto, rašytojo Jono Laurinavičiaus nuotrauka
Ingos Vagonės nuotr. gimnazisčių kūrybiniai darbai