Biblioteka lankytojams atveria dar daugiau erdvių

Bibliotekos erdvė

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad nuo liepos 19 d. laukiame lankytojų Atviroje jaunimo erdvėje, Virtualios grafikos studijoje ir Pojūčių erdvėje. Čia vėl vyks gyvi susitikimai, edukacijos ir kita.

Atvira jaunimo erdvė – tai išskirtinė vieta bibliotekoje, skirta 14–29 m. jaunimo prasmingam laisvalaikiui ir savirealizacijai. Čia organizuojamos įvairios veiklos, renginiai, mokymai, kūrybinės dirbtuvės. Taip pat tai vieta, kurioje galima ugdyti savo įgūdžius išbandant savanorystę. Į Atvirą jaunimo erdvę pateksite per Atrijaus terasą, esančią 1,5 aukšte. Visą informaciją apie čia organizuojamas veiklas rasite Atviros jaunimo erdvės „Facebook“ paskyroje.

Virtualios grafikos studijoje rasite fotografavimo erdvę su įranga, virtualios realybės įrangą, grafines planšetes, 3D spausdintuvą ir kita. Čia vykdomi techniniai, specifinius ir kūrybinius įgūdžius lavinantys mokymai. Studiją rasite antrame bibliotekos aukšte.

Pojūčių erdvė skirta mokytis, atsipalaiduoti, susikaupti. Čia yra įrengta inovatyvi sensorinė įranga „Penki pojūčiai“. Ši audiovizualinių stimulų technologija leidžia susikurti norimą aplinką, ją valdyti, keisti ir taip stimuliuoti pojūčius, žadinti ar nuraminti emocijas bei mintis. Erdvėje vyksta individualūs ir grupiniai užsiėmimai. Pojūčių erdvę taip pat rasite antrame bibliotekos aukšte.

Vasarą šios erdvės dirbs pirmadieniais – penktadieniais, nuo 9 iki 18 val. 

Primename, kad valstybės lygio ekstremalios situacijos koronaviruso plitimo grėsmės visoje šalyje metu nuo 2021 m. liepos 1 d. paslaugos bibliotekoje teikiamos ir renginiai organizuojami laikantis žmonių srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos bei asmens apsaugos priemonių naudojimo sąlygų.

Minėtose erdvėse gali lankytis neribotas asmenų, turinčių galimybių pasą, skaičius. Jei lankytojai galimybių paso neturi, žmonių skaičius ribojamas. Atviroje jaunimo erdvėje vienu metu gali būti septyni, Virtualios grafikos studijoje ir Pojūčių erdvėje – du asmenys. 

Lauksime apsilankant!