Apie augalus ir draugystę Zarasų bibliotekoje

zarasai-edukacija

Ketvirtadienio popietę būrelis smalsių vaikučių susirinkusių Vaikų literatūros skyriuje nekantraudami laukė  skaitymo programos užsiėmimo „Džiaukimės vasara skaitydami, klausydami, žaisdami ir kurdami“ pradžios. Degdami nekantrumu klausinėjo ką veiks šį kartą. Vadovė susirinkusiesiems pranešė dienos temą „Augalai“ ir pakvietė susipažinti su augalų pasauliu.

Linksmasis būrelis su saugia palyda (vadove ir pora močiučių) iškeliavo prie Zarasaičio ežero. Bekeliaudami sužinojo, kad klausysis pasakos apie vijoklį (autorė latvių rašytoja Anna Sakse), pins augalų kilimėlius. Daugelis nebuvo matę vijoklio, tai vadovės paraginti uoliai ieškojo šio augalo žolių jūroje. Surado! Atidžiai apžiūrėję pamatė, kad jis auga besivyniodamas aplink kitus augalus. Kodėl taip auga sužinojo besiklausydami Amelijos skaitomos pasakos „Vijoklis“.

Kūrybinei užduotėlei kiekvienas prisiskynė po porą saujų augalų. Patogiai įsitaisę Zarasaičio pakrantėje klausydamiesi vadovės aiškinimo apie kilimėlių pynimą kibo į darbą. Derino augalus, spalvas, vis pasižvalgydami į draugus, pasiklausdami ar gerai pina. Rezultatas džiuginantis. Kilimėliai puikūs!

Zina Černovienė, programos „Džiaukimės vasara skaitydami, klausydami, žaisdami ir kurdami“ vadovė
Nuotrauka autorės
Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka