Talentingosios pianistės rečitalį įkvėpė pandemijos istorijos

Neriga Valuntonytė
Data:2021-06-22
Laikas:18:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Birželio 22 d.  18 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyks pianistės Neringos Valuntonytės (Lietuva, Vokietija) fortepijoninės muzikos rečitalis ISTORIJOS. Tą pačią dieną nuo 16 val. bibliotekos „YouTube“ kanale galėsite stebėti pokalbį su pianiste, kurią kalbins bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Virginija Januševičienė.

Koncertas su kvietimais, kuriuos iš anksto galite pasiimti bibliotekos Registratūroje.

Pasak muzikos kritikų, nepretenzingomis, jaunatviškomis ir labai nuoširdžiomis  interpretacijomis pasižyminti lietuvių kilmės pianistė Neringa Valuntonytė, aktyviai plečia savo klausytojų ratą Europoje. Nuolatos siekianti atlikimo individualumo ir įvairovės, Neringa rengia konceptualius koncertus, didelį dėmesį skirdama mažiau žinomam modernios muzikos repertuarui bei jį derindama kartu su tradiciniais ir labiau publikai pažįstamais kūriniais. 

Pianistė pasirodė įvairiose Vokietijos,  Danijos, Suomijos, Lenkijos, Ukrainos, Estijos, Latvijos, Austrijos bei Lietuvos salėse su solo ir kamerinės muzikos programomis. Neringa surengė svarbius pasirodymus tokiuose festivaliuose bei projektuose kaip „Jiang Artis Festival“, „Bechstein Young Professionals“ „II Vilniaus fortepijono muzikos festivalis“, „Tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis“, „International Gradus Piano Festival“, „Crossing Keyboards“ bei daugelyje kitų.  

2019 metais Neringa pelnė III vietą VIII tarptautiniame M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurse, kuriame atliko M. Ravel fortepijoninį koncertą G-dur su dirigento M. Pitrėno vadovaujamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

2020 metais pianistė baigė magistrantūrą Hanoverio muzikos, teatro ir medijos aukštojoje mokykloje prof. E. Kupiec klasėje bei pradėjo meno doktorantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Labai glaudūs ryšiai sieja N. Valuntonytę su Panevėžiu. Čia ji gimė ir užaugo, čia gyvena jos tėvai. Neringos brolis, žymus pianistas Rokas Valuntonis karjeros laiptais kyla Londone.

Pianistė yra baigusi Panevėžio muzikos mokyklą, o jos pianino mokytoja buvo Gražina Beleckienė, kurios mokiniai garsina Lietuvą visame pasaulyje. 

N. Valuntonytės koncerte skambės ne tik muzika, bet ir istorijos, papasakotos ir parašytos nuo laiko prieš mūsų erą iki šių dienų. Šios istorijos tapo vienu svarbiausių atlikėjos įkvėpimo šaltinių pandemijos laikotarpiu, padėjo reikšmingą pagrindą savęs pažinimui.

Rečitalio metu bus pristatomi programinės muzikos ciklai, kompozitorius įkvėpę pasakojimai ir pianistės pandemijos istorija iš pirmų lūpų.

Renginys iš projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 3“.

Rėmėjai:

  Panevezio-miesto-savivaldybe logo

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.