Pasiimk elektroninę knygą atostogoms

ebook

Bibliotekos prenumeruojamoje duomenų bazėje eBook Collection (EBSCOhost) rasite daugybę elektroninių, visateksčių knygų. Knygos pateikiamos skyriais PDF formatu, kuriuos galima skaityti prisijungus internete, kopijuoti, išsisaugoti, atsisiųsti el. paštu.

Knyga Safari

W. J. Maloney.  Safari : Looking Into the Eye of the Leopard.

Seksite dviejų Niujorko odontologų nuotykius ir nesėkmes, kai jie leidžiasi į Kenijos safarį. „Safari“ – asmeniška istorija, kurioje autorius ieško tobulumo prasmės ir atsakymo į tai, ar tikrojo tobulumo apskritai yra mūsų pasaulyje. Jis stengiasi išnaudoti visas savo galimybes, ieško pusiausvyros gamtoje. „Safari“ suteikia skaitytojui gyvų vaizdų apie nuostabią Kenijos laukinę gamtą, perteikia safario jaudulį ir pavojų, pasakoja nuotaikingas kelionių istorijas, perteikia ypatingos ramybės pojūtį, kurį galima rasti tik nesugadintose Afrikos savanose.

Knyga The Five Thieves of Happiness

John, P. Izzo. The Five Thieves of Happiness.

Knyga apie tai, kad reikia nustoti ieškoti laimės, o tiesiog eiti savo keliu! Laimė yra natūrali būsena kiekvienam iš mūsų ir visai žmonijai, tvirtina knygos autorius Johnas Izzo. Tačiau tą laimę vagia klastingi psichikos modeliai, kuriuos jis vaizduoja kaip vagis: kontrolės vagis, pasipūtimo vagis, geidžiantis, vartojimo ir paguodos vagis. Šiuos vagis jis atrado ieškodamas tikrojo laimės šaltinio per metus trukusią kelionę, vaikščiodamas Ispanijos Camino de Santiago mieste ir gyvendamas Peru Anduose. Šioje apgalvotoje ir įkvepiančioje knygoje aprašomi šių vagių užmaskuoti įrankiai, kuriais jie įsilaužia į mūsų širdis. Autorius parodo, kaip tie patys asmeninės laimės vagys naikina ir visuomenę.

Ši knyga padės mums visiems atrasti, vystytis ir apginti laimę, kuri yra tikroji mūsų prigimtis, kuriant pasaulį, kuriame visi norime gyventi.

Puglia

P. S. Quick. Guide to Puglia : Five Walking Tours.

Apulija – Italijos regionas, labiausiai nutolęs į pietryčius. Šia knyga siekiama suteikti turistui galimybę aplankyti ir mėgautis ne tik keletu pagrindinių Apulijos regiono lankytinų vietų, kuriose paprastai lankomasi su gidu, bet ir daugeliu kitų. Pateikiami penki skirtingi pėsčiųjų maršrutai ir išsami informacija apie kiekvieną lankomą objektą. Maršrutai leis patirti kai kurių kontrastingų Apulijos vietų įvairovę ir pajusti nenusakomą Italijos atmosferą: nustebsite atradę turtingus Brindisi istorinius paminklus ir  baroko stiliaus Lečę, stebėsitės unikalia sniego baltumo Alberobello trulli – neįprastais trolių namais, kurie yra įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir būsite nugabenti laiku, tyrinėdami Matera – unikalų senovinį miestą, iškaltą uoloje. Spėjama, jog tai gali būti viena iš seniausių gyvenviečių Italijoje. Pasak archeologų, čia žmonės gyvena jau daugiau nei 9000 metų.

Twins Talk

D. L. Davis. Twins Talk : What Twins Tell Us About Person, Self, and Society.

Ši knyga – identiškų dvynių etnografinis tyrimas, unikalus  tuo, kad atsižvelgiama į tai, ką dvyniai turi pasakyti apie save, o ne tai, ką  apie juos parašė tyrėjai. Pateikiama pagrįsta ir praktinė dvynių patirtis, kai jie atsako į savo klausimus „kas aš esu“ ir „kas  esame mes“. Kiekvienas dvynys atskirai yra asmenybė ir turi ypatingą ryšį, kurio didžioji dauguma žmonių niekada nepatirs.  Autorė, kuri yra identiška dvynė, remiasi savo gyvenimo aspektais.

eBook Collection (EBSCOhost) duomenų bazė yra daugiadalykis elektroninių knygų rinkinys, apimantis platų bendrųjų informacinių dalykų spektrą. Temos apima: biografiją, istoriją, karjerą, kulinariją, literatūrą, genealogiją, sveikatą, vaikų auklėjimą, asmeninius finansus, politiką, architektūrą, mokslą, dabartinius įvykius, socialinę-emocinę sveikatą, sportą ir keliones.

Duomenų baze galite naudotis bibliotekos skaityklose arba namuose. Kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt  dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.