Nuotaikinga šventė vaikams bibliotekoje „Židinys“

Birželio 1 dieną, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, prie bibliotekos „Židinys“ įvyko nuotaikingas, su dainomis ir klounu Batareika. renginys vaikams.

Nors dangus niaukstėsi ir gailėjo saulės spindulių, visgi į renginį sugužėjo dvi mokyklinukų klasės: Vytauto Žemkalnio gimnazijos antrokai ir „Vilties“ progimnazijos ketvirtokai kartu su savo mokytojomis.

Renginys prasidėjo suskaičiavus, kad yra net trys progos vaikams švęsti ir džiaugtis. Tai – Tarptautinė vaikų gynimo diena, pirmoji vasaros diena ir „Vilties“ progimnazijos ketvirtokų užimta 1-oji vieta bibliotekos „Židinys“ organizuotame projekte „Eilių orkestras“. Vėliau paaiškėjo, kad yra ir ketvirtoji priežastis linksmintis  – „Vilties“ progimnazijos ketvirtokė Kornelija birželio 1-ąją švenčia gimimo dieną!

Prisiminus bibliotekoje vykusį projektą „Eilių orkestras“, suskambėjo ir ketvirtokų, ir antrokų konkurse dalyvavusios dainos, o po jų vaikų laukė dovana – „Geros nuotaikos edukacinė programa su klounu“.

Linksmuolis, išdykauti mėgstantis klounas Batareika užkrėtė vaikus gera nuotaika. Visi noriai ir drąsiai priėmė išbandymus: kol ketvirtokai muzikavo su klouno duotais instrumentais, antrokams teko nelengva užduotis – į tinklą pataikyti kamuoliukus. Vėliau sekė atidumo reikalaujantis žaidimas – klounas Batareika vaikams paskirstė vaidmenis, o išgirdę minint savo personažą, šie turėjo apsisukti aplink kėdę. Štai taip linksmai ir išradingai buvo sekama pasaka „Vištytė ir gaidelis“. Vaikų pastabumas nustebino cirko artistą – ir ketvirtokai, ir antrokai pasirodė puikiai.

Po šių atrakcijų, klounas mokė vaikus išlaikyti ore putplasčio kamuoliuką šiaudeliu, vyko balionų mėtymo varžybos.

Žaidimams artėjant į pabaigą, klounas Batareika pakvietė vaikus pasidalinti linkėjimais. Ketvirtokai skatino daryti namų darbus ir gerbti mokytojus, o antrokai būsimiems penktokams linkėjo sėkmės. Prie gražių norų bei palinkėjimų prisidėjo ir bibliotekininkė Lina, kuri visiems susirinkusiems palinkėjo neskubėti užaugti ir kuo ilgiau mėgautis vaikyste.

Renginio pabaiga buvo tikrai graži – nuotaikingos nuotraukos su klounu, šypsenos vaikų veiduose ir pro debesis besiskverbianti saulė.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną paminėjo ir kiti Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos padaliniai.

Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga savo lankytojams skyrė Gretos Joniškienės rankų darbo interjero lėlių parodą „Auginame kūrybos sparnus ir augame kartu“.     

Vaikų bibliotekoje „Šaltinėlis“ – Pradinės mokyklos mokinių ir jų augintinių fotografijų paroda „Mes skirtingi ir tuo pačiu panašūs“.

Parengė Vaida Žalienė,
Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka