Knygos „Pirmoji vyriausybė – vizijos ir galimybės“ pristatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2021-06-08
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Birželio 8 d. 17.15 val. bibliotekos Konferencijų salėje vyks Ramunės Sakalauskaitės politinės publicistikos knygos „Pirmoji vyriausybė – vizijos ir galimybės“ pristatymas, renginys su žiūrovais. Dalyvaus knygos autorė žurnalistė Ramutė Sakalauskaitė ir žurnalistė, diplomatė Violeta Gaižauskaitė. Susitikimą tiesiogiai bus galima stebėti ir bibliotekos „YouTube“ paskyroje.

Knygoje „Pirmoji vyriausybė – vizijos ir galimybės“ pasakojama apie Kazimieros Prunskienės vadovaujamos pirmosios Vyriausybės veiklą, atskleidžiamos sudėtingos vidaus ir tarptautinės politikos aplinkybės, perėjimo į naują socialinį bei ekonominį būvį sunkumai. Remiantis liudytojų pasakojimais perteikiama, kaip buvo grindžiamas pradinis kelias į tikrąją Lietuvos nepriklausomybę.

Knyga iliustruota Lietuvos centrinio valstybės archyvo nuotraukomis ir dokumentais, pateikiama ir aptariama dokumentų gausa, pirmosios Vyriausybės narių prisiminimai.

Anot filosofo Vytauto Rubavičiaus, knygą su įdomumu perskaitys ir prisimenantieji anuos laisvinimosi iš sovietinės okupacijos įvykius, išgyventą nepaprastos bendrystės jausmą, ir apie tuos laikus bent kiek nuvokiantieji iš tėvų pasakojimų ir mokyklinių vadovėlių. Knyga prikels asmeninius išgyvenimus, jau nusėdusius atmintyje, ir apsitrynusius mitingų, demonstracijų, savųjų politinių kovų vaizdinius, vers ginčytis, nesutikti ar pritarti knygoje išsakomiems vertinimams. Autorė kai kuriuos įvykius ir ryškiausių mūsų politinių vadovų santykius nušviečia kitaip, nei esame įpratę vertinti.

Bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *