Džiaugiamės vertingomis dovanomis

Bibliotekai dovanotos knygos

Biblioteka dažnai perka naujausias knygas, kad papildytų savo fondus skaitytojų laukiama literatūra. Džiugu, kad vertingų leidinių padovanoja ir knygų autoriai bei bibliotekos bičiuliai. Per pastarąjį pusmetį sulaukėme išties gausių dovanų, kurias norime pristatyti ir jums.

Knygų dovanojimo tradicija

Panevėžio ROTARY klubas ARTA tęsia gražią tradiciją ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai bei jos skaitytojams dovanojo naujų knygų. Ši iniciatyva gimė dar 2015 m. kai ROTARY klubo nariai bibliotekai dovanojo knygų lentyną „Būk dovana pasauliui“, kurioje šiandien yra daugiau kaip 300 įvairaus žanro leidinių. Šįmet minėtąją knygų lentyną papildė nauji psichologiniai, biografiniai, grožinės literatūros leidiniai.

Leidėjų ir knygynų dovanos

Bibliotekoje vykusios Tarptautinei Holokausto aukų atminimo dienai paminėti skirtos konferencijos „Draudimas gyventi. Dabarties ir praeities sąveika“ proga Panevėžio miesto žydų bendruomenė padovanojo Ruth Reches knygą „Holokaustą patyrusių asmenų tapatumo išgyvenimas.

Džiaugiamės gražia Trečiojo amžiaus universiteto Panevėžio fakulteto dovana. Universitetas padovanojo savo leistą knygą „Skruzdėlynas. Ketveri Panevėžio trečiojo amžiaus universiteto metai. Kūrybos almanachas 2016–2020“.

Bibliotekai dovanota knygelė „Burnoje ištirpęs sapnas“

Istorijos mėgėjus nudžiugins Lietuvos istorijos instituto dovanotas leidinio „Archivum Lithuanicum 22-as numeris. Gero skonio žinovai įvertins „Biržų duonos“ bibliotekai dovanotą knygelę „Burnoje ištirpęs sapnas“. Smagu, kad dovanų sąraše yra ir leidinys vaikams. Rajono kūrėjų poezijos rinktinę vaikams „PA-Si-KA-Ti-SKAi-Ti-Nė-Ji-Mai“ išleido ir mums padovanojo Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka. 

Internetinis knygynas „Patogu pirkti“ padovanojo net keturis naujus, įtraukiančius leidinius: DavidH. Freedman (Deivido Frydmano) ir Eric Abrahamson (Eriko Abrahemsono) knygą apie chaoso žavesį „Tobula netvarka“, skaitytojus sužavėjusį Maria Hummel (Marijos Hamel) trilerį „Sustingę gyvenimai“, Rimos Sadauskienės knygą-dienoraštį apie grėsmingą diagnozę ir gyvenimą po jos „Būsenos. Gyvenimas su vėžiu“, Gedimino Storpirščio sudarytą garsių Lietuvos muzikos kūrėjų dainų rinktinę „Bardai: žodžiai ir natos“.

Knygų autorių dovanos

Joana Viga Čiplytė padovanojo savo knygą „Juozas Papečkys (1889–1942) pulkininkas leitenantas“ apie Lietuvai daug nusipelniusio Lietuvos karo teisės patriarcho, visuomenės veikėjo J. Papečkio gyvenimą. Bibliotekos darbuotojas, tyrėjas Raimundas Klimavičius dovanojo istorinį veikalą „Pašilės šv. Barboros bažnyčios ir miestelio istorijos apžvalga. Algimantas Krinčius nudžiugino leidiniu „Pasvalio bažnyčios krikšto metrikų knygos III 1848-1898“.  Knygą apie pirmųjų Panevėžio bažnyčių ir Senamiesčio gatvės istoriją dovanojo jos sudarytoja, rašytoja Liudvika Knizikevičienė. Poezijos aruodus papildė autorių dovanota poezijos rinktinė „Skirtingi“. Literatūros istorikas Mahiras Gamzajevas dovanojo savo straipsnių rinkinį „Vilnius–Baku: kultūrų tiltai ir dialogo meridianai“. Ypatingai džiaugiamės sulaukę Onos Voverienės knygos apie Gabrielę Petkevičaitę-Bitę „Bajoraitė Gabrielė“. Ją bibliotekai padovanojo Lietuvos moterų lygos Panevėžio skyriaus vadovė Bronė Slapšienė.

Kitos dovanos

Mėgstančius stalo žaidimus nudžiugins EUROPE DIRECT Panevėžys dovana – žaidimas EUREKA. Žaisdami ne tik puikiai praleisite laiką, bet kartu sužinosite daug įdomių dalykų apie Europą.

Nuoširdžiai dėkojame už dovanas, o bibliotekos lankytojus kviečiame naudotis pagausėjusiais bibliotekos aruodais!