Virtualus susitikimas „Nepamirštamos vaikų šventės“ Rokiškio Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje

Tęsiant tarptautinio projekto LLI-422 (HOME) veiklas, Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriaus bibliotekininkės pakvietė šeimas į virtualų susitikimą „Nepamirštamos vaikų šventės“.

Renginio metu kalbėta apie švenčių įvairovę ir jų tradicijas, pažymint šeimos šventes. Šeimos šventės, jų tradicijos, kurios perduodamos iš kartos į kartą, sukelia daug šiltų emocijų ir yra labai svarbios kiekvienam žmogui, jo šeimos tvarumui, stiprumui, supratimui, kad priklausai artimų žmonių grupei ir esi saugus. Todėl švenčių metu, kai jų laukiama, kai kartu joms ruošiamasi, bendrai sėdama už stalo, dalijamasi įspūdžiais, juntama tikrumo, paprastumo, bendrumo jausmo atmosfera. Toks bendravimas stiprina šeimos artumo jausmą, supratimą, meilę.

Susitikimo dalyviai noriai dalijosi mintimis apie rengiamas ir laukiamas šventes savo šeimose, švenčių tradicijas. Tėveliams labiau artimos didžiosios metų šventės, giminių susitikimai, jubiliejai, vestuvės ir kt. Paklausti apie labiausiai laukiamą ir trokštamą šventę, visi vaikai vienbalsiai sutarė, kad pati puikiausia šventė tai yra gimtadienis.

Kaip padaryti, kad ilgai laukta šventė nenuviltų lūkesčių, būtų įspūdinga ir įsimintų vaikui visam gyvenimui? Apie nepamirštamų vaikų gimtadienių organizavimo ypatumus, pasiruošimą ir rengimą pasakojo, dalijosi asmeniniais pavyzdžiais ir patarimais renginio viešnia, mama Inga Belovienė. Jai talkino dukrytė Elzė. Pasak pašnekovės, nepamirštama šventė visada prasideda nuo geros idėjos ir įdomaus scenarijaus, kuris turi būti kruopščiai apgalvotas iš anksto. Siužetas gali būti bet koks – svarbu, kad jis būtų ne tik linksmas, bet ir pamokantis. Vaikų gimtadienių šventės tėvams dažnai pareikalauja nemažai organizacinių ir finansinių pajėgumų. Inga Belovienė patarė nesistengti ruošti prabangaus gimtadienio, o leisti prie kūrybinio proceso prisidėti patiems vaikams: apmąstyti šventės temą, nutarti, kaip išradingai pasipuošti, kartu iškepti ir papuošti šventinį tortą.

Išradingai, su meile, savo rankomis pagamintos dekoracijos suteiks šilumos ir jaukumo šventei. Pačių pagaminti kvietimai, netikėtos dovanėlės, siurprizai nustebins ir nudžiugins kiekvieną šventės dalyvį. Smagius, judrius žaidimus paįvairins ramesnė veikla, kūrybiniai užsiėmimai, tokie, kaip „Loterijos bilietas“. Nutrinami loterijos bilietai yra smagi pramoga – ypač naminės loterijos, kur visi ką nors laimi ir net nedidukas prizas tampa svajonių laimėjimu.

Taigi, pasirodo, kad švenčių organizavimas vaikams – gali būti džiugus, linksmas ir nuotaikingas, tiesiog reikia tam tinkamai pasiruošti, susiplanuoti darbus. Būkite kūrybingi! Tuomet šventė paliks malonių prisiminimų ir neišdildomų įspūdžių visam gyvenimui.

Virtualus susitikimas organizuotas įgyvendinant 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Šeimų stiprinimas, bendradarbiaujant bibliotekoms, kaip indėlis į socialinį ir ekonominį augimą Ludzos savivaldybėje, Rokiškio rajone ir Jēkabpilio mieste“, LLI-422 (HOME).

Už šios informacijos turinį atsako Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešoji biblioteka. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad ji atspindi Europos Sąjungos nuomonę. Plačiau apie projektą skaitykite čia

Informacija apie programą: www.latlit.eu ir www.europa.eu