Susitikimas su rašytoja Lina Ever

Lina Ever
Data:2021-05-19
Laikas:14:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Gegužės 19 d. 14 val. kviečiame stebėti tiesioginę pokalbio su rašytoja Lina Ever transliaciją. Iš Panevėžio kilusi autorė jau ne vienerius metus gyvena savo svajonių mieste Berlyne ir prasitaria neseniai užbaigusi knygą apie kelionę Vokietijos viduramžių piligrimų keliu. Rašytoją kalbins bibliotekos kultūrinių renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė. 

Lina Ever yra populiarių romanų „Objektyve meilė“, „Ruduo Berlyne“, „Berlyno romanas“ ir „Neišryškinta juostelė“ autorė. Juose rašytoja nagrinėja ne tik žmonių tarpusavio santykius, bet ir emigracijos, gyvenimo svetur temą. 2018 m. L. Ever išleido knygą „Kelyje. 100 000 žingsnių su kunigu Algirdu Toliatu“. Joje aprašoma piligriminė penkių dienų kelionė po Saksonijos Šveicariją. Leidinį puošia žinomo lietuvių fotografo, kelionės bendražygio Algimanto Aleksandravičiaus nuotraukos. Pastaroji knyga sulaukė didžiulio pasisekimo Lietuvoje ir buvo išversta į vokiečių kalbą. Pasivadinusi Ramunės Lė slapyvardžiu rašytoja išleido jausmų romanų trilogiją „Vestuvių fėjos“. L. Ever taip pat yra žinoma tinklaraštininkė, gidė, atskleidžianti paprastai turistams nepažįstamą Berlyno pusę.

Susitikimo metu teirausimės, kuo rašytoją patraukė Vokietijos sostinė, kur ir kaip gimsta jos kūryba, kokių idėjų ji turi ateičiai.

Stebėkite transliaciją:

Linkime malonių atradimų!

Nuotraukos autorius Renatas Neverbickas.

Renginys iš projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 3“

Panevezio-miesto-savivaldybe