Įsimintiniausios IX-ojo dainuojamosios poezijos festivalio-konkurso „Mano senas drauge…“ akimirkos

Mano senas drauge
Data:2021-06-03
Laikas:15:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Gegužės 14 d. Panevėžio muzikiniame teatre vyko devintasis dainuojamosios poezijos festivalis-konkursas „Mano senas drauge…“, skirtas Elenai Mezginaitei atminti. Dėl pandemijos renginys įgavo neįprastą formą – vietoje finalinio Gala pasirodymo iš konkursinio koncerto akimirkų buvo sukurtas filmas.

Filmo premjera bus rodoma birželio 3 d. 15 val. bibliotekos „YouTube“ kanale.

Filme „Jaunieji dainų autoriai ir atlikėjai IX Lietuvos moksleivių ir jaunimo dainuojamosios poezijos festivalyje-konkurse „Mano senas drauge…“ išvysite geriausius renginyje nuskambėjusius kūrinius ir jų autorius bei E. Mezginaitės pamilto miesto – Panevėžio – vaizdus. Iki pat filmo pabaigos kūrėjai išlaiko intrigą – neišduoda, kurie atlikėjai nuskynė festivalio laurus.

Festivalyje-konkurse dalyvavo solistai ir ansambliai iš Vilniaus, Kauno bei Zarasų. Kaip išduoda festivalio pavadinimas, konkursui turėjo būti pristatytas privalomas kūrinys pagal E. Mezginaitės eiles. Vienas iš esminių festivalio tikslų yra skleisti žinią apie E. Mezginaitės kūrybos savitumą, priminti apie iškiliausią Aukštaitijos regiono poetę, kritikų vertinamą kaip europinio lygio poezijos kūrėją. Poetė tapo įkvėpimo šaltiniu ne vienam žinomam dainų autoriui ir atlikėjui. Smagu, kad E. Mezginaitės eilės skamba ir jaunųjų atlikėjų kūryboje.

Filmą kūrė studija „Mažylis dirba“. 

Projektą įgyvendina Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka ir Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazija.

Projekto rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Panevėžio miesto savivaldybė, UAB „Burbuliukas“.

Nuotraukos Valdo Somovo

Panevezio-miesto-savivaldybe