El. knygos ir darbui, ir laisvalaikiui

Ebooks

Bibliotekos prenumeruojamoje duomenų bazėje eBook Collection (EBSCOhost) rasite daugybę elektroninių, visateksčių knygų įvairiomis temomis. Pristatome keletą leidinių sodininkystės tema. Knygos pateikiamos skyriais PDF formatu, kuriuos galima skaityti prisijungus internete, kopijuoti, išsisaugoti, atsisiųsti el. paštu.

My City High Rise

Sodininkystė ant stogų, balkonuose ir terasose yra populiari tendencija. Po trisdešimt penkerių metų patirties Susan Brownmiller sąžiningai ir su humoru rašo apie savo oazę dvidešimt aukštų virš Manhatano gatvės. Kasmet jos sode lankosi drugeliai ir bitės, auga budlėja, sausmedis, rožės ir hortenzijos, o autorė kviečia skaitytojus stebėtis savo sodo atsparumu. Knygoje pateikiama daugiau nei trisdešimt spalvotų fotografijų, o nuotaikingas pasakojimas apie žalią gyvenimą gražioje miesto aplinkoje patiks skaitytojams ir sodininkams.
Kasmet jos sode lankosi drugeliai ir bitės, auga budlėja, sausmedis, rožės ir hortenzijos, o autorė kviečia skaitytojus stebėtis savo sodo atsparumu. Knygoje pateikiama daugiau nei trisdešimt spalvotų fotografijų, o nuotaikingas pasakojimas apie žalią gyvenimą gražioje miesto aplinkoje patiks skaitytojams ir sodininkams.

Landscaping

Cheryl Beesley. Landscaping with Edible Plants in Texas : Design and Cultivation.

Šioje knygoje kraštovaizdžio dizainerė Cheryl Beesley išsamiai atsako į klausimus, kaip sodinti, kur sodinti ir kaip integruoti valgomuosius augalus į įvairiausius privačius ir viešus kraštovaizdžius. Ji apžvelgia sodo išplanavimą, lysvių konstrukciją ir aptvėrimo variantus bei siūlo konkrečius įvairiausių pavyzdžių, pavyzdžiui, kaip apsodinti mokyklos kiemą, restoraną ar gyvenamąją vietą. Autorė pateikia išsamią informaciją apie augalų šeimas bei atskirus augalus. Prieduose skaitytojams nurodoma apie galimas augalų ligas ir kenkėjus, kaip jų išvengti.

Cool Plants

Brenda C. Adams. Cool Plants for Cold Climates : A Garden Designer’s Perspective.

Šaltas klimatas nėra pasiteisinimas nuobodžiam, bespalviam sodui. Svarbiausia žinoti tinkamus augalus, kurie išsilaikys ir klestės net ir pačioje vėsiausioje aplinkoje. Kas geriau vadovauja sodininkams nei ekspertas iš tolimosios šiaurės? Daugybę apdovanojimų pelniusi dizainerė ir Aliaskos sodininkė Brenda Adams dešimtmečius praleido ieškodama išskirtinių augalų, kurie klesti žiemiškame klimate. Knygoje ji dalijasi paslaptimis, įgytomis iš savo ir savo draugų sodininkystės patirties, aiškina, kaip įvertinti augalą, erdvę ir dirvą, pateikia patarimų, kaip išsirinkti geriausius iš geriausių, išsamiai apžvelgia įvairiausius augalus, pabrėždama tuos, kurie yra ypač lengvai prižiūrimi, ištvermingi ir gražūs. Knygoje rasite daugiau nei tris šimtus augalų ir sodų nuotraukų, kuriomis autorė  įrodo, kad yra daugybė augalų, galinčių papuošti jūsų erdves.

City of forests

Lindsay K. Campbell. City of Forests, City of Farms : Sustainability Planning for New York City’s Nature

Lindsay K. Campbell knygoje svarsto, kaip ir kodėl gamta kuriama Niujorke. Campbell nurodo pokyčius, atsirandančius dėl didėjančio visuomenės susidomėjimo miesto žemės ūkiu ir vietinėmis maisto sistemomis. Autorė parodo, kaip pilietinės grupės sugebėjo sukurti mieste daugybę vietinių maisto sistemų vizijų ir planų. Knyga yra vertinga priemonė, leidžianti suprasti politinius sprendimus, populiarius pasakojimus ir fizinę praktiką, formuojančią miesto žaliąsias zonas Niujorke ir kitur.

eBook Collection (EBSCOhost) duomenų bazė yra daugiadalykis elektroninių knygų rinkinys, apimantis platų bendrųjų informacinių dalykų spektrą. Temos apima: biografiją, istoriją, karjerą, kulinariją, literatūrą, genealogiją, sveikatą, vaikų auklėjimą, asmeninius finansus, politiką, architektūrą, mokslą, dabartinius įvykius, socialinę-emocinę sveikatą, sportą ir keliones.

Duomenų baze galite naudotis bibliotekos skaityklose arba namuose. Kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt  dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.