Suaugusiųjų dailės mėgėjų tapybos paroda KARANTINO KOLEKCIJA

Dailės paroda

Nuo birželio 4 d. bibliotekos II a. ekspozicijų erdvėse bus eksponuojama suaugusiųjų tapybos studijos IN (vadovė Irina Nosova) ir Panevėžio dailės mokyklos suaugusiųjų mokinių grupės (mokytojas Ramūnas Grikevičius) tapybos paroda. 

Tradicinė suaugusiųjų dailės mėgėjų tapybos paroda šį kartą yra paženklinta ilgu karantino laikotarpiu. Dailės studijų nariai neturėjo galimybės susitikti su mokytojais ir bendraminčiais, tad didžioji dalis darbų gimė kuriant savarankiškai, konsultuojantis su vadovais nuotoliniu būdu. Džiugu, kad šis nelengvas laikotarpis neužgesino noro kurti, paragino ieškoti individualių saviraiškos temų. 

Daugumai įkvėpimo šaltiniu buvo ir liko GAMTA, su savo amžinu ritmu ir harmonija. GIMINĖS, šeimos istorija, relikvijos  – tai irgi dažni karantino laikotarpio motyvai.

Šios parodos kolekcija įvairi pasirinktų temų ir formatų atžvilgių, nes tai KARANTINO KOLEKCIJA.

Jau nebestebina kasmet vis didėjantis būrys žmonių, norinčių prasmingai praleisti laisvalaikį ir patirti tapybos magiją, bet nenustoja stebinti žmonių kūrybinis potencialas, kuris puikiai išsiskleidžia, sudarius tam tikras sąlygas, pažadinus tą kūrybinę kibirkštį, kurią turi kiekvienas. 

Paroda veiks iki birželio 29 d.