Apie knygų kelią iki bibliotekos

Gegužės  19 ir 20 dienomis  Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų Literatūros skyriuje su savo mokytojomis lankėsi pirmokai. Bibliotekininkė Rūta jiems pasakojo apie tai, kaip kuriamos knygos, koks ilgas ir sudėtingas knygų kelias iki bibliotekos. Juk ją, pirmiausiai, parašo rašytojas, iliustruoja dailininkas, redaktorius ištaiso knygas, išspausdina spaustuvininkas.  Šiais laikais vis daugiau knygų leidžiama neįprasto pavidalo: knyga-širmelė,  garsinė knyga, erdvinė, žaislinė, figūrinė, knyga su staigmenomis ir kitokios. Vaikams ypač patiko garsinės, jie klausėsi įvairių miško garsų, bandė  atpažinti čiurlenantį upelį, bičių dūzgimą, elnio maurojimą. Smagu buvo pasiklausyti ir paukščių čiulbėjimo. Vėliau vyko pokalbis apie tai, kaip reikia tausoti knygą, kaip tapti bibliotekos skaitytoju ir ką dar galima nuveikti bibliotekoje. pasirodo, čia galima puikiai leisti laisvalaikį, skaityti žurnalus, spręsti kryžiažodžius, ieškoti informacijos internete.

Vėliau visi keliavo į Atradimų erdve, ten juos pasitiko Pelėda Paulė. Kartu su ja vaikai gamino skirtukus knygai. Kai jau visi turėjo po skirtuką,  ėmėsi kitų įdomių veiklų. Vaikai išbandė robotukus-bitutes, interaktyvias grindis, stalo futbolą.

Atsisveikindama Pelėda Paulė padovanojo vaikams  po žemėlapį, kuriame nurodytas kelias,  kaip iš mokyklos nueiti į biblioteką.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija