Startuoja nauja bibliotekos programėlė „Biblioteka arčiau tavęs“

Programėlė reklama

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad pradeda veikti Ilgai laukta programėlė „Biblioteka arčiau tavęs“. Tai pirmoji programėlė, sujungianti Panevėžio regiono bibliotekų paslaugas į virtualų tinklą. Ji taps puikiu atradimų įrankiu tiek pavieniams vartotojams, tiek ugdymo specialistams.

Simboliška, kad programėlę Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka pristato Nacionalinės Lietuvos bibliotekos savaitės metu ir prasmigai prisideda prie šių metų šūkio „Nauja realybė – naujos formos“. Visuotinės pandemijos metu virtualios paslaugos tapo nauja realybe, leidžiančia palaikyti ryšį su skaitytojais ir džiuginti juos bibliotekos kuriamais produktais. Paleidus programėlę, paslaugos virtualioje erdvėje taps dar įvairesnės ir lengviau prieinamos.

Programėlė „Biblioteka arčiau tavęs“ jungia daug skirtingų Panevėžio regiono bibliotekų paslaugų ir pramogų. Čia lankytojai ras žaidimų ir testų, galės naršyti bibliotekų prenumeruojamose duomenų bazėse, skaityti elektronines knygas, virtualiai keliauti po Panevėžio ir Utenos kraštą, pasinaudoti bibliotekų sukurtų edukacijų žemėlapiu ir dar daug kitų dalykų. Programėlė pravers ir mokytojams, kurie galės lengvai rasti į Kultūros paso programą įtrauktas Panevėžio regiono bibliotekų edukacines programas. Svarbu paminėti, kad programėlė neapsiriboja vien virtualių paslaugų viešinimu. Joje skaitytojai gaus informacijos ir apie fiziškai bibliotekų teikiamas paslaugas.


Programėlės „Biblioteka arčiau tavęs“  pristatymo renginys

Visus, kas nori išsamiau susipažinti su programėlės funkcijomis, stebėkite įvykusį virtualų programėlės „Biblioteka arčiau tavęs“ pristatymo renginį. Renginys skirtas mokytojams, švietimo specialistams, jaunimo darbuotojams ir visiems besidomintiems naujovėmis. Naudojimosi programėle mokymus veda Vaikų literatūros skyriaus vedėja Toma Apynytė-Kirslienė.

Tikimės, kad su nauja programėle Panevėžio regiono bibliotekos taps dar artimesnės savo lankytojams.

Projektą finansuoja

LKT_Logotipas