Parengtos naujos metodinės rekomendacijos kultūrinių bei edukacinių renginių organizavimui

Renginiai regione

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka 2020 metais dalyvavo projekte „Apskričių viešųjų bibliotekų specialistų kompetencijų kėlimas“. Kartu su Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, Kauno apskrities viešąja biblioteka, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešąja biblioteka, Lietuvos aklųjų biblioteka ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąja biblioteka parengė kultūrinių bei edukacinių renginių organizavimo metodikas.

Projektu siekiama pasitelkiant teorinius ir praktinius mokymus kelti Lietuvos bibliotekų specialistų medijų raštingumo ir kultūrinių bei edukacinių renginių organizavimo kompetencijas, taip prisidedant prie kokybiškesnių paslaugų teikimo vartotojams. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Projekto metu buvo suorganizuoti 8 kultūrinių ir edukacinių renginių organizavimo mokymai, skirti apskričių viešųjų bibliotekų specialistams.

Kiekviena projekte dalyvaujanti apskrities biblioteka projekto metu sukurta metodine medžiaga pasidalins su savo regiono bibliotekų specialistais. Tokiu būdu projekto metu įgytos žinios bus perduotos bibliotekoms visos Lietuvos mastu, taip ne tik keliant regiono bibliotekų specialistų kompetencijas, bet ir skatinant tolesnį žinių perdavimą regiono bibliotekų vartotojams.

lkt_ir_lrkm_logo