Parengta nauja metodika ,,Medijų raštingumas”

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka dalyvavo Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos projekte „Apskričių viešųjų bibliotekų specialistų kompetencijų kėlimas“.

Projekto metu apskričių viešųjų bibliotekų specialistai dalyvavo mokymuose apie medijų raštingumą. Mokymuose dalyviai gilinosi į šias temas: „Propaganda, kritiškas medijų pateikiamos informacijos vertinimas“, „Prasmingo turinio kūrimas“ ir „Podcast (tinklalaidžių) kūrimas: kūrybinis ir techninis aspektai“.

Mokymus vedė žurnalistė, komunikacijos specialistė ir dėstytoja Laura Sėlenienė, „Nara.lt“ specialistai, podkastų vedėjai ir prodiuseriai Karolis Vyšniauskas ir Katažina Bitovt bei prekinių ženklų kūrėja, tendencijų prognozuotoja, rinkos analitikė ir dėstytoja Victoria Dias.

Pasibaigus mokymams apskričių viešųjų ir Lietuvos aklųjų bibliotekų specialistai, panaudodami naujai įgytas žinias ir bendradarbiaudami nuotoliniu būdu, parengė medijų raštingumo mokymų programą, skirtą regionų bibliotekų specialistams.

LKT_Logotipas