Nauja virtuali paroda „Kino ir teatro aktorius Bronius Babkauskas. Gyvenimo ir kūrybos štrichai“

Bronius Babkauskas. Naudojama Kazimiero Vitkaus nuotrauka
Bronius Babkauskas. Naudojama Kazimiero Vitkaus nuotrauka

Balandžio 9 dieną minime aktoriaus Broniaus Babkausko (1921–1975) 100-ąsias gimimo metines. Šio išskirtinai talentingo ir jautrios sielos menininko jubiliejinei sukakčiai parengėme virtualią parodą „Kino ir teatro aktorius Bronius Babkauskas. Gyvenimo ir kūrybos štrichai“, atskleidžiančią jo asmenybę bei įkūnytus personažus teatro scenoje ir kine. Paroda patalpinta bibliotekos portale „Panevėžio kraštas virtualiai“.

Bronius Babkauskas – kino ir teatro aktorius, režisieriaus Juozo Miltinio mokinys, vienas iš talentingiausių Panevėžio dramos teatro aktorių. Panevėžio dramos teatre dirbo nuo pat įkūrimo 1940 m. Per 35 kūrybinio darbo metus teatre sukūrė daugiau kaip 100 vaidmenų. Vaidyba išsiskyrė nuoširdumu, emocingumu, įtaiga ir žavėjo tiek jauną, tiek seną žiūrovą.

Nuo 1953 m. vaidino ir kine. Nors pirmi žingsniai kine paties aktoriaus nesužavėjo, jau po keleto sukurtų epizodinių vaidmenų atsiskleidė Broniaus Babkausko, kaip kino aktoriaus, talentas. Kine jis sukūrė daugiau kaip 30 vaidmenų.

Dėkojame aktoriams Virginijai Tauraitei-Babkauskienei, Rudolfui Jansonui, Enrikui Kačinskui, Daliai Melėnaitei, Gražinai Urbonavičiūtei, inžinieriui Stanislovui Juodikiui, kurie sutiko pasidalinti prisiminimais, praturtinusiais parodą apie Bronių Babkauską. Esame labai dėkingi Gražinai Urbonavičiūtei už dovanotas fotografijas.

Projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje 3“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.


Juozo Miltinio palikimo studijų centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *