„Jaunųjų kūrėjų tribūnos NEVĖŽIS“ apdovanojimų ceremonija

Jaunųjų kūrėjų tribūnos NEVĖŽIS
Data:2021-04-14
Laikas:14:45
Vieta:Nuotolinis renginys

Kiekvienam kuriančiam žmogui norisi būti pastebėtam ir įvertintam. Kartais užtenka pamatyti ir padrąsinti pradedantį kurti žmogų, kad jis savimi patikėtų ir išsiskleistų. Tai ir yra pagrindinis „Jaunųjų kūrėjų tribūnos NEVĖŽIS“ tikslas. Šiemet jau aštuntus metus iš eilės jaunuolių kūrybą skatinantis projektas apdovanos naujai sužibusius talentus.

Balandžio 14 d. 14. 45 val. vyks virtuali „Jaunųjų kūrėjų tribūnos NEVĖŽIS“  apdovanojimų ceremonijos transliacija. Jos metu matysime ir girdėsime jaunųjų talentų kūrybą. ,,Sidabrinio Nevėžio“ skulptūrėlėmis bus apdovanoti Metų literatas ir Metų iliustuotojas, o ,,Sidabrinio Nevėžiuko“ nominantai gaus diplomus. Ceremoniją ves bibliotekos Krašto kultūros paveldo sklaidos skyriaus vadovė Greta Kėvelaitienė ir poetė Solveiga Ska. Sveikinimo žodį tars Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė, projekto sumanytojas ir vadovas Arnas Simėnas ir Panevėžio dailės mokyklos direktorius, skulptorius Vytautas Tallat-Kelpša.

„Jaunųjų kūrėjų tribūna NEVĖŽIS“ – bene vienintelis toks projektas Panevėžio regione. Jis sutelkia regiono moksleivius į bendruomenę, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas rašytiniam žodžiui ir meniniam vaizdui. Projekto sėkme neabejojama, nes kasmet prie misijos „Pastebėk kuriantį“ prisijungia vis daugiau mokytojų, savo kūrybą pristato vis daugiau moksleivių iš įvairių Panevėžio regiono vietų. Per projekto gyvavimo metus jame dalyvavo daugiau kaip 500 moksleivių, o kai kurie iš jų net kelerius metus iš eilės. Iniciatyvos organizatoriai ir stebėtojai džiaugiasi galimybe matyti, kaip dalyviai auga – kaip keičiasi jų meniniai jutimai, kūrybiniai sprendimai bei stiprėja tikėjimas savimi. 

Stebėkite apdovanojimo ceremoniją, pamatykite ir palaikykite kuriantį jaunimą. Gal tai sužadins ir jūsų kūrybinį alkį.

Projekto organizatoriai ir partneriai

Bibliotekos-logotipas-tamsiai-pilkas-png Panevezio-miesto-savivaldybe Lietuvos Respublikos Kultūros taryba Sekunde logo  Jūsų Panevėžys logo    Tėvynė logo Vytauto Mikalausko m.m. logo Panevėžio dailės mokykla logo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *