Bibliotekos darbuotojai mokosi pasakojimo meno

Pasakojimo menas

Kiekvienas turi unikalią, dėmesio vertą istoriją. Dalindamiesi jomis geriau vieni kitus pažįstame, mokomės vieni iš kitų ir pasisemiame įkvėpimo. Biblioteka – ne išimtis. Įtraukiančias istorijas pasakoja jos pastatas, raida, kuriami produktai. Norėdami suteikti šioms istorijoms gyvybės ir tapti savo lankytojams dar artimesni, bibliotekos darbuotojai dalyvauja pasakojimo meno mokymų projekte Pasakojimo meistrystė Lietuvos bibliotekų auditorijoms. Šie mokymai leis parengti edukacines, pasakojimo menu pagrįstas ekskursijas ir suteiks lankytojams galimybę pažinti dar nematytą bibliotekos pusę.

Projektas yra skirtas Panevėžio regiono bibliotekininkų profesiniam  tobulėjimui pasakojimo meistrystės (storytelling) srityje. Projekto partneriai – profesionalūs pasakotojai iš Legendų muziejaus (Švedija) ir Jelgavos viešosios bibliotekos (Latvija). Mokymuose dalyvauja dešimt bibliotekos specialistų. Padedami pasakojimo meno srities profesionalų, projekto dalyviai kurs ekskursijoms unikalius kūrybiškus pasakojimus apie bibliotekos teikiamas paslaugas, istoriją ir senovinį pastatą, apie rašytoją ir visuomenės veikėją Gabrielę Petkevičaitę-Bitę. Įgyta patirtimi bibliotekos darbuotojai vėliau dalinsis su kitomis atminties institucijomis ir Panevėžio regiono bibliotekomis, rengs mokymų medžiagą, skatins šias įstaigas papasakoti lankytojams savo istoriją.

Biblioteka kuždėte kužda įdomiausių istorijų. Ne visos jos yra knygų lentynose. Nekantriai laukiame, kada galėsime projekto rezultatais – naujomis ekskursijomis ir netikėtais pasakojimais – pasidalinti su jumis!

Projektą finansuoja
Europos pasakotojų federacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *