Sausį minėjome Kazio Zupkos-Keciorio ir Petro Vileišio gimimo metines

Kazys Zupka-Kecioris ir Petras Vileišis
Kairėje: poetas, žurnalistas, redaktorius, pedagogas Kazys Zupka-Kecioris. Iš: Ateitis, 1936, nr. 1. Dešinėje: inžinierius, kultūros, visuomenės ir politikos veikėjas Petras Vileišis.

Kviečiame prisiminti ir plačiau pasidomėti sausio mėnesį gimusiais žymiais kraštiečiais. Portale „Panevėžio kraštas virtualiai“ talpinama informacija apie Panevėžio kraštą, jo istoriją: įvykius ir jubiliejines datas, suformavusias ir pakeitusias Panevėžio regiono kultūrą ir atmintį.

Visus sausio mėnesį minėtus jubiliejus rasite čia.

Minimos 110-osios Kazio Zupkos-Keciorio gimimo metinės

Sausio 13 d. sukako 110 metų, kai Zatūniškių vienkiemyje (Vadoklių sen., Panevėžio r.) gimė vienas mėgstamiausių prieškario laikų Lietuvos poetų, pedagogas, redaktorius, žurnalistas Kazys Zupka-Kecioris. Su šiuo kūrėju supažindinti iš arčiau galite portalo „Panevėžio kraštas virtualiai“ specialiai paruoštame straipsnyje.


170 metų, kai gime Petras Vileišis

Prieš 170 metų, sausio 25-ąją, Mediniuose (Pasvalio r.) gimė inžinierius, kultūros, visuomenės ir politinis veikėjas Petras Vileišis. Jis tarpukario Lietuvoje buvo lyginamas su Vytautu Didžiuoju ir Jonu Basanavičiumi, dabar yra vadinamas Lietuvos legenda. Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosioji biblioteka kartu su Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu suorganizavo renginį, skirtą Petro Vileišio jubiliejui paminėti.

Kviečiame aplankyti Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos parengtą virtualią parodą „Petras Vileišis: inžinierius, visuomenės veikėjas“. Joje pristatomi Petro Vileišio parašyti, išleisti ir išversti leidiniai, fotografijose užfiksuotos vietovės, kuriose P. Vileišiui teko gyventi, dirbti ir lankytis.


Portale „Panevėžio kraštas virtualiai“ rasite ne tik naudingą informaciją, faktus, bet ir įdomias istorijas. Kviečiame aplankyti portalą ir skaityti!