Tarptautinio bendradarbiavimo naujienos

Vaizdas be pavadinimo

Pandemijos sukeltų išbandymų nelengvu laikotarpiu bibliotekų ryšiai ne tik nenutrūksta, bet kuriamos ir naujos tarptautinės partnerystės. 2021-ieji metai Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai prasidėjo itin sėkmingai ir džiugiai. Europos viešųjų bibliotekų bendradarbiavimo programoje (NAPLE Sister Libraries program) susibičiuliauta su Suomijos kolegomis. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos partnerėmis tapo Pyhäjoki savivaldybės ir Kuusamo miesto viešosios bibliotekos. Apie susibičiuliavusias bibliotekas ir jų planus skelbiama Europos viešųjų bibliotekų bendradarbiavimo programos tinklapyje.

Bendradarbiaudamos bibliotekos dalinsis gerąja profesine patirtimi, vykdys bendras skaitymo skatinimo iniciatyvas, domėsis bibliotekų partnerių šalių kultūra ir paveldu.

Vienu iš pagrindinių bendradarbiavimo prioritetų bibliotekos numato vietos bendruomenių ir bibliotekos iniciatyvų gerosios patirties sklaidą.   

Norėdami patys geriau pažinti mūsų partnerius ir apie juos papasakoti bibliotekos bendruomenei, parengėme interviu su Pyhäjoki savivaldybės bibliotekos direktoriumi, rašytoju ir poetu Heikki Lahnaoja. Pokalbį galima rasti bibliotekos tinklaraštyje „Geros knygos“.

Be ką tik užsimezgusių partnerysčių su Suomijos kolegomis, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka Europos viešųjų bibliotekų programoje šiuo metu palaiko draugiškus ryšius su Hueskos ir Arukaso viešosiomis bibliotekomis Ispanijoje.