„Knygų Kalėdos“ bibliotekai atnešė vertingų leidinių

Knygų kalėdos baigėsi
Nuotr. Giedriaus Zauros

Baigėsi „Knygų Kalėdų“ akcija, kuri šįmet buvo ypač reikalinga. Pandemijos metu žmonės atsisako kelionių, bet gali keliauti virtualiai, spektaklius, kino filmus net pasilinksminimus su draugais jiems atstoja knygos, kurių paklausa auga ne dienomis, o valandomis. Dėkojame visiems, kurie dovanojo knygas bibliotekai. Šiek tiek keistoka, kad dovanojusieji nesivadovavo bibliotekos pateiktu reikiamų knygų sąrašu, o leidinius parinko savo nuožiūra. „Knygų Kalėdos“ bibliotekos lentynas papildė ir grožinės literatūros, ir šakinės literatūros kūriniais. Džiugu, kad gavome visai naujų ir šiek tiek anksčiau leistų, tačiau tikrai vertingų knygų. Laukiame skaitytojų!

Oficialiai „Knygų Kalėdų“ akcija jau baigėsi, bet jūs dar galite dovanoti knygas bibliotekai iki sausio 15 d.

Cilkos kelias

Heather Morris „Cilkos kelias“

Skaitytojus turėtų sudominti Heather Morris knyga Cilkos kelias, paremta tikra Cilkos Klein nepaprasto likimo istorija. Grožis išgelbėjo jai gyvybę ir pasmerkė ją kančiai.

1942-aisiais šešiolikmetė Cilka Klein ištremiama į Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklą. Vyresnysis karininkas Švarchuberis netrukus ją paskiria mirtininkių bloko viršininke ir priverčia tapti savo meiluže. Cilka suvokia, kad koncentracijos stovykloje galia lygi išlikimui. Tačiau už šią galią jai tenka brangiai mokėti.

Išvadavus Aušvicą-Birkenau, Cilka apkaltinama kolaboravimu su naciais ir sovietų įkalinama atšiauriausioje pasaulio vietoje – Vorkutos gulage už poliarinio rato Sibire. Ten ji praleis dešimt metų: negailėdama savęs slaugys ligonius, dirbs kitus alinančius darbus. Ir sutiks Aleksandrą, tomis žvėriškai sunkaus gyvenimo sąlygomis Cilkos širdyje pabudinusį meilę.

Šis romanas – neišmatuojamos žmogaus valios, pasiryžimo išgyventi ir gebėjimo mylėti bet kokiomis aplinkybėmis liudijimas.

Morris auswitzo tatuitruotojas

Heather Morris „Aušvico tatuiruotojas“

Rašytoja, kino scenarijų kūrėja Heather Morris (Hetera Moris, gim. Naujojoje Zelandijoje) knygoje Aušvico tatuiruotojas pasakoja nepaprasto grožio meilės istoriją, padėjusią žmonėms ištverti gyvenimo sunkumus.

Beje, įdomu, kad istorija paremta tikrais faktais. „Ištatuiravau numerį ant jos rankos, o ji ištatuiravo savo vardą ant mano širdies“, – sako knygos herojus Leilas Sokolovas.

vilko-valanda

Andrius Tapinas „Vilko valanda“

Andriaus Tapino vardą tikriausiai žino visi, tačiau gal ne visi yra skaitę jo knygas. Kas būtų buvę, jeigu XX a. pradžioje Vilnius būtų ištrūkęs iš Rusijos imperijos gniaužtų ir tapęs laisvuoju Aljanso miestu – progreso, mokslo ir mistikos centru?..

Pirmajame lietuviškame stimpanko žanro romane Vilko valanda laukia pašėlę nuotykiai, kraupios žmogžudystės, sudėtingos intrigos, kvapą gniaužiančios kautynės ant žemės, po žeme ir danguje, alchemikų paslaptys ir istorinės asmenybės visai kitu, nei kad buvo realiame gyvenime, amplua.

maro-diena

Andrius Tapinas „Maro diena“

Pašėlę nuotykiai tęsiasi antrajame Akmens ir Garo Miestų ciklo A. Tapino romane Maro diena. Laisvojo Vilniaus legatui Antanui Sidabrui nerimą kelia kraupų krovinį atvežęs traukinys, kuriame nebuvo mašinisto, Londono policija tiria genialaus chemiko mirties aplinkybes, į Konstantinopolį skuba ypatingą užduotį turintis samdomas žudikas, o paslaptinga ugniaplaukė moteris vien žvilgsniu pavergia vyrų širdis.

Paslaptys bus atskleistos, mįslingi kodai iššifruoti, bet išauš Maro diena – ir košmarai taps realybe, o akmenines pasmerkto miesto gatves užplūs Maro Vienuoliai.

moterims apie vyrus

Stivas Harvis „Moterims apie vyrus“

Savo naujoje knygoje Moterims apie vyrus amerikietis laidų vedėjas Stivas Harvis gvildena vyrų ir moterų santykius, be jokių užuolankų dėstydamas, kas motyvuoja vyrus, kaip žinios apie vyrus galėtų padėti moterims sukurti ir palaikyti tvirtus santykius.

Nesvarbu, esi rimtai pradėjusi draugauti dvidešimtmetė ar biologinio laikrodžio tiksėjimą jaučianti trisdešimtmetė, o gal keturiasdešimties ir vyresnė, Harvis tau pasakys, ko tam tikro amžiaus vyras tikisi iš gyvenimo draugės.

Meilė stilius gyvenimas

Garance Doré „Meilė. Stilius. Gyvenimas.“

Elegantiška, juokinga ir nuoširdi knyga apie stilių, meilę ir gyvenimą – charizmatiškosios Garance Doré Meilė. Stilius. Gyvenimas. Nestokojanti humoro jausmo ir saviironijos autorė atvirai pasakoja apie asmeninio gyvenimo detales, dalinasi patarimais apie meilę, keliones, stilių ir karjerą, kuri prasidėjo Paryžiuje ir atvedė ją iki Niujorko bei darbo su garsiausiais mados prekės ženklais.

Garance Doré nebijo pašmaikštauti apie viso pasaulio dievinamų paryžiečių ir niujorkiečių gyvenimo būdą, įpročius ir ydas.

Rasmusas klajūnas. Astrid Lindgren

Astrida Lindgren „Rasmusas klajūnas“

Neįtikėtinai šviesi, jautri ir smagi istorija – Astridos Lindgren knyga Rasmusas klajūnas, kurią skaitydami mėgaujasi ne tik vaikai, bet ir suaugę.

A. Lindgren, R. Dahlio, P. L. Travers, T. Jansson, A. A. Milne knygos kupinos gėrio, šilumos, tikrųjų vertybių. Šių autorių knygas naujai leidžia „Garnelio“ leidykla ir jos visada randa kelią į skaitytojų širdis.

Kviečiame skaityti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *