Dailyraščio konkursas Senjorams Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje

Dailyraščio konkursas

Per karantiną bibliotekos Suaugusių abonementas pakvietė skaitytojus Senjorus prisiminti mokyklos laikus: pasiėmus rašiklį ir popieriaus lapą dailiai parašyti savo mėgstamo kūrinio ištrauką. Dailyraščio konkursas  „Raidžių raitymas“ tęsis iki karantino pabaigos. Jam pasibaigus bibliotekoje bus surengta konkurse dalyvavusių dailyraščio darbų paroda ir apdovanoti dailiausiai rašantys Senjorai. Iki gruodžio 31 d. konkursui pristatyta per 20 darbų. Bibliotekininkai kviečia įsijungti į konkursą tuos Senjorus, kurie dailyraščio dar nerašė ir atnešti darbus į bibliotekos I a. fojė. 

Netikėtas ir jaudinantis buvo senjorės Danguolės Ramonienės dailyraštis, kuriame ji perrašė neseniai Anapilin išėjusio jauno ir talentingo kraštiečio Ruslano Puskepanio eilėraštį. Smagu, kad dailyraščio konkurse aktyviai sudalyvavo Trečiojo amžiaus universiteto studentai. Šio universiteto studentė Birutė Smičienė konkursui perrašė ištrauką apie orų ir gražų senėjimą iš knygos  „Nusprendžiau gyventi 120 metų“ (aut. Ilchi Lee). Kiti konkurso pagerbė lietuvių rašytojų kūrybą. Garbiausio amžiaus konkurso dalyvė 80-metė Zita Brazdžionienė pasirinko rašyti ištrauką iš Mariaus Katiliškio novelių romano „Paskendusi vasara“. Ištikima bibliotekos skaitytoja ir nuolatinė Nacionalinio diktanto dalyvė Alfonija Zaleckienė pristatė konkursui ištrauką iš Algimanto Zurbos romano „Prospektas nesibaigia priemiestyje“.  Senjorė Emilija Jurkūnienė konkursui pristatė dailiai perrašytą praeitų metų Nacionalinio diktanto tekstą – prozininkės ir poetės Birutės Jonuškaitės novelę „Milinė“. Senjorai dailyraščiu perrašinėjo ir pasakas: Katalikių Moterų Draugijos Pasvalio Skyriaus vadovė Vlada Čirvinskienė dailiai konkursui perrašė pasaką „Ištikimas šuo“.

Dailyraščio konkursas vis dar tęsiasi. Kviečiame Pasvalio miesto ir rajono senjorus nepraleisti progos, atgaivinti savo dailaus rašymo įgūdžius ir dalyvauti!

Iškilus klausimams kreipkitės: tel. 8 451 34 334, mob. tel. 8 603 18 743, e. paštas: irena.povilioniene@psvb.lt

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija