Bibliotekos globėjas Gintaras Mikalauskas – Metų panevėžietis

G. Mikalauskas

2020-ųjų Metų panevėžiečiai dėl  pandemijos buvo renkami nuotoliniu būdu. Iš 47 pasiūlytų kandidatūrų išrinkti  Rimvydas Tumas, Asta Malčiauskienė, Gintaras Mikalauskas, Aleksandras Špilevojus ir Dainius Janėnas.

Vienas Metų panevėžiečio apdovanojimą pelniusių – aktorius ir renginių vedėjas Gintaras Mikalauskas įvertintas už ypatingus ilgamečius darbus garsinant Panevėžio miestą, atstovavimą jam, nuolatinį teigiamo įvaizdžio skleidimą ir Panevėžio miesto ambasadoriaus įkūnijimą. G. Mikalauskas yra mūsų bibliotekos globėjas, Panevėžio regiono bibliotekų darbuotojų Metų nominacijos „Ad astra“ iškilmingų renginių vedėjas.

Aktoriaus vertybės – šeima, jo mylima žmona Jūratė, dukterys. Tačiau jis yra tikras darboholikas, lakstantis iš vieno miesto į kitą, vedantis renginius, puoselėjantis kultūrą. Dėl to net nuvykęs į JAV aplankyti dukters pabuvo čia vos 6 dienas. Jau „degė“ renginiai Lietuvoje. Kartais pajuokaujama, kad aktorius ir renginių vedėjas primena dainuojantį ir šokantį vieversėlį. Spektakliai, koncertai, TV laidos. Pastaruoju metu Nacionalinėje televizijoje jis veda laidą „Vartotojų kontrolė“. Laisvalaikiu Gintaras skaito knygas, prioritetą teikdamas ne elektroninei, o klasikinei knygai, ir darbuojasi savo namo Palangoje kieme.

„Papasakosiu savo darbo dieną. Parvažiuoju eilinį kartą vėlai naktį. Įeinu tyliai. Užmigti negaliu. Reikia išvalyti smegenis. Įsijungiu TV. Žiūriu bet ką. Žmona jau miega. Ji dabar juokais man priekaištauja: „Mikalauskai, noriu tavęs paklausti – ar tu dar vedęs?“, – kartą apie savo itin įtemptą darbą pasakojo G. Mikalauskas.