Biblioteka praeitais metais gavo daug dovanų

Dovanos

Džiugu, kad biblioteka turi ne vien platų skaitytojų ratą, bet ir būrį bičiulių, kurie kasmet nustebina dovanomis. Praeitais metais bibliotekos aruodus papildė virš 100 dovanotų dokumentų egzempliorių. Savo leidinius dovanojo autoriai iš visos šalies, retomis, vertingomis knygomis ir kitais dokumentais nudžiugino tiek kultūros bei istorinės atminties institucijos, tiek individualūs asmenys. Dėkojame bibliotekos bičiuliams už gausias dovanas, o skaitytojus kviečiame skolintis mūsų fondus papildžiusius leidinius!

Skaitytojų dovanos

Malonu, kad skaitytojai perskaitytas, vertingas knygas perleidžia mūsų bibliotekai. Dėkojame Vidai Beinortienei, kuri bibliotekai padovanojo daugiau nei tris dešimtis lietuvybę ir tautinę savimonę ugdančių knygų. G. Jasaičio dovanotos knygos, leistos prieš daugiau nei aštuoniasdešimt metų, papildė istoriją menančių leidinių aruodus. Justo Jasėno dovanų sąraše – ne tik prieš daugiau nei šimtmetį leista maldaknygė, bet ir vertingi leidiniai prancūzų kalba. Gema Jurgelevičienė nudžiugino knyga apie jaunuomenės auklėjimą. Retais albumais iš asmeninės Irenos Moigytės kolekcijos nustebino Valdonė Mikaliūnienė. Naujausią profesorės Viktorijos Daujotytės-Pakerienės knygą „Iš Bileišių vasarų“ bibliotekai padovanojo Vykintas Vaitkevičius.

Įstaigų dovanos

Esame dėkingi įstaigoms bičiulėms už naujus ir informatyvius leidinius. Akmenės viešoji biblioteka padovanojo leidinį, skirtą lietuvių rašytojo, istoriko, švietėjo Simono Daukanto 225-osioms gimimo metinėms paminėti. Anykščių rajono savivaldybė nudžiugino Anželikos Laužikienės knyga apie senuosius lietuviškus receptus. Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka mūsų lentynas papildė Šventosios Romos katalikų bažnyčios kardinolo Vincento Sladkevičiaus gimimo 100-mečiui skirta knyga.

Panevėžio dailės galerija praturtino bibliotekos fondus fotografijos katalogu „Žmogus ir miestas“. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka padovanojo net du naujus leidinius apie savo įstaigos istoriją. Panevėžio kraštotyros muziejus nudžiugino vertingais leidiniais apie mūsų gimtąjį kraštą. Alfonso Lipniūno knygą „Lauko lelijos“ bibliotekai padovanojo Panevėžio Švč. Trejybės rektoratas. Pasvalio krašto muziejaus dovanoti leidiniai supažindina su Pasvalio krašto istorija ir bažnyčiomis. Rokiškio krašto muziejus padovanojo grafikos darbais puoštą kalendorių ir leidinį apie šiame krašte gyvenusių žydų istoriją.

Knygų autorių, sudarytojų dovanos

Didžiąją daugumą dovanų biblioteka gavo iš pačių autorių ir knygų sudarytojų. Gausų leidinių sąrašą papildė ir du garso įrašai. Knygos apima platų temų spektrą – nuo istorinių apybraižų iki grožinės ar edukacinės literatūros. 

Visą autorių ir knygų sudarytojų dovanotų knygų sąrašą rasite prisegtuke.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *