Lapkričio mėnesį minėti kraštiečių jubiliejai

Vaizdas be pavadinimo

Kviečiame prisiminti ir plačiau pasidomėti lapkričio mėnesį gimusiais žymiais kraštiečiais. Portale „Panevėžio kraštas virtualiai“ rasite ne tik naudingą informaciją, faktus, bet ir įdomias istorijas.

Švenčiamas Algimanto Aleksandravičiaus 60-ies metų jubiliejus

Lapkričio 2 d. Lietuvos fotografijos grandas Algimantas Aleksandravičius šventė 60-ies metų jubiliejų. Šiai sukakčiai paminėti parengta leidinių paroda „Fotografija – mano kūno ir sielos dalis. Net jei mesčiau, sektų mane lyg šešėlis“ ir Stasio Povilaičio fotografijos darbų paroda „Šviesos pakylėtas“, kuri perkelta į virtualią erdvę.

Minimos 100-osios pedagogo, muziko Juozo Slėnio gimimo metinės

Lapkričio 5 d. sukako 100 metų, kai Kaliamiestyje (Rokiškio r.) gimė (1920) pedagogas, muzikas Juozas Slėnys. Jis mokėsi Panevėžio muzikos mokykloje. Nuo 1947 m. dirbo muzikos mokytoju Panevėžio 3-ioje vidurinėje mokykloje. Sukūrė estradinių, chorinių, vaikų dainų, pjesių.

Švenčiamas Ligitos Kondrotaitės 60-ies metų jubiliejus

Lapkričio 16 d. Rokiškyje gimusi aktorė, gyveno Kupiškio rajone Noriūnuose, Vilniuje ir Panevėžyje, studijavo televizijos režisūrą ir 1984 m. baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorinio meistriškumo specialybę. Iškart po to priimta į Panevėžio dramos teatrą (dabar Juozo Miltinio dramos teatras) aktorė dirba jame iki šiol.

Portale „Panevėžio kraštas virtualiai“ rasite ne tik naudingą informaciją, faktus, bet ir įdomias istorijas. Kviečiame aplankyti portalą ir skaityti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *