Skaitydami motyvuokite save saugoti sveikatą

Vaizdas be pavadinimo

Kaip stiprinti imunitetą, pasiekti harmoningos savijautos? Kaip atrasti savo ikigai? Kaip rūpintis kūno ir dvasios sveikata ir ugdyti stiprią valią, valdyti savo emocijas – atsakymus į klausimus galite atrasti mūsų atrinktose knygose iš elektroninės bibliotekos www.ibiblioteka.lt.

Portalas ibiblioteka.lt vienija daugiau nei 70 Lietuvos viešųjų, valstybinės ir nacionalinės reikšmės bibliotekų ir kiekvienam atveria patogesnes galimybes pasiekti reikalingą informaciją ar paslaugą „vieno langelio“ principu.

Daugybė žmonių tiki alternatyviąja medicina. Pavyzdžiui, princas Čarlzas yra ištikimas alternatyviosios medicinos gynėjas. Tačiau daugelis gydytojų mano, jog tai tiesiog prietarai ir laiko alternatyvius gydymo būdus pinigų švaistymu. Vis dėlto, kaip žinoti, ar šie metodai tikrai gydo? Ar kai kurie iš jų negali būti žalingi?

Galite tai sužinoti profesoriaus Edzard Ernst ir rašytojo bei žurnalisto Simon Singh knygoje „Alternatyvioji medicina. Mitai ir tiesa: akupunktūra, homeopatija, chiromantija, gydymas žolelėmis“.

Edzard Ernst yra pirmasis pasaulyje netradicinės medicinos profesorius, jis dešimtmetį skyrė kruopštiems alternatyvių gydymo būdų tyrimams. Rašant šią knygą jam į pagalbą atėjo Didžiojoje Britanijoje gerai žinomas mokslo žurnalistas ir kelių bestselerių autorius Simon Singh.

Knyga „Alternatyvioji medicina. Mitai ir tiesa: akupunktūra, homeopatija, chiromantija, gydymas žolelėmis“ yra sąžininga, nešališka ir kritiška. Daugiau nei 30 gydymo būdų čia detaliai ištirti ir įvertinti. Tai patys populiariausi netradicinės medicinos metodai: akupunktūra, aromaterapija, refleksologija, chiromantija, žolelės ir kiti. Knygoje „Alternatyvioji medicina“ rasite galutinį sprendimą – tai gydymas ar tik apgaulė? Galbūt pagaliau bus atsakyta moksliškai ir pagrįstai.

Ignas Bakėjus. Mano herojus : sportas, mityba, sąmoningumas – tiesus kelias pokyčių link

Tapk herojumi – sau ir kitiems!

Ignas Bakėjus – pirmasis Lietuvoje sertifikuotas Insanity treniruočių programos treneris, MyHero! sveikos gyvensenos judėjimo įkūrėjas, dviejų vaikų tėvas ir laimingai vedęs vyras. Knygoje Ignas pasakoja apie harmoningos savijautos sistemą, kurią sudaro sportas, mityba ir sąmoningumas. Atskleisdamas savo pokyčio istoriją jis ragina bet kokio amžiaus žmogų pagalvoti:

Ar esu patenkintas savo gyvenimu?
Ar mano veikla prasminga?
Kokios mano vertybės?
Ar galėčiau ką nors pakeisti, pagerinti ir gyventi sveikiau, laimingiau?

Ignas Bakėjus atvirai ir nuoširdžiai dalydamasis asmenine patirtimi ir žiniomis tiki, kad skaitytojas čia ras tai, ko reikia jo pokyčiui.
Nereikia jokių kraštutinių dietų, svarbiausia – subalansuota mityba, sportas ir sąmoningumas!

 

Hector Garcia (Kirai), Francesc Mirrales. Ikigai: japonų ilgo ir laimingo gyvenimo paslaptis

Ikigai – tai su dideliu polėkiu daryti tai, kas teikia pasitenkinimą, džiaugsmą ir suteikia gyvenimui prasmės.

Anot japonų, visi turime savo ikigai – tikslą, dėl ko gyvename. Kai kurie jį jau atradę, kiti turi jį kažkur giliai ir savo ikigai dar tebeieško. Okinavoje, Japonijos saloje, gyvena daugiausia ilgaamžių pasaulyje. Héctoras García (Kirai) ir Francescas Mirralesas Ogimio miestelyje apklausė daugybę vyresnio amžiaus japonų, domėjosi, su džiaugsmo kupina širdimi ir kas lemia šimtamečių japonų neblėstantį optimizmą ir gyvybingumą.

Susipažinkite su japonų gyvenimo filosofijos paslaptimis:

  • Kaip suvokti ir atrasti savo ikigai.
  • Kas suteikia prasmės nugyventi ilgą ir laimingą gyvenimą?
  • Kaip palaikyti sveiką sielą, protą, kūną?

Tik būdamas užsiėmęs trokši gyventi amžinai. (Japonų patarlė)

 

Meilė Jančorienė-Rinkevičiūtė. Ilgaamžiškumo paslaptys

Žmogaus gyvenimas – lyg trumpas, šviesus ir šiltas saulės blyksnis. Kad ir kiek metų gyventum, jų vis tiek per mažai. Visų laikų išminčiai ieškojo būdų, kaip pratęsti žmogaus amžių, bet stebuklingo gyvybės eliksyro taip ir nerado… 
Vis dėlto žmogaus gyvenimo trukmė kinta. Gyvename kur kas ilgiau nei mūsų seneliai ar proseneliai. Tačiau gyventi norisi ne tik ilgai, bet ir aktyviai, energingai, sveikai. Ar įmanoma patiems pratęsti savo gyvenimą ir net pagerinti jo kokybę? Juk biologinio laikrodžio teorija teigia, kad gyvensime tiek, kiek užprogramuota mūsų genuose… Pasak naujausių mokslo tyrimų ir įvairių sričių specialistų, genai reaguoja į mūsų gyvenimo būdo pokyčius, tad atsakymas – tikrai įmanoma!
Knygos autorė žurnalistė Meilė Jančorienė-Rinkevičiūtė visaverčio, gyvastingo ir ilgo gyvenimo paslaptis atskleisti ėmėsi kartu su garsiausiais Lietuvos gydytojais, alternatyviosios (arba papildomosios) medicinos atstovais ir psichikos sveikatos specialistais. Kiekvienas jų pateikė savo įžvalgų, rekomendacijų ir praktinių patarimų, kaip reikėtų gyventi ir mąstyti, norint pratęsti sveiką ir aktyvų gyvenimą. Susisteminta informacija sugulė į knygą, kuri puikiai tinka ir jaunesnio, ir brandesnio amžiaus žmonėms, besirūpinantiems savo fizine, emocine, psichine sveikata ir gerove.

Naudingo skaitymo!