SEKAS 2020: Pasakojimo pasirodymas „Iš kur atsirado Gyvenimas ir Mirtis“ (anglų k.)

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-12-04
Laikas:19:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Tarptautinis pasakojimo festivalis SEKAS 2020 gruodžio 1–5 dienomis kviečia pažinti „Artimus ir tolimus kiekvieno žmogaus gyvenimo herojus“!
Jan Blake yra viena žymiausių pasakojimo meno atstovių, visame pasaulyje rengianti pasirodymus jau daugiau nei trisdešimt metų. Pasiklausykite jos pasakojamų istorijų apie pasaulio sutvėrimą ir išnykimą.

Pradžioje nebuvo nieko, išskyrus Mirtį, jos vyrą ir jų vienintelę dukterį. Pasitelkusi magiją, Mirtis sukūrė didžiulį purvo vandenyną, kuriame apsigyveno su savo šeima. Kūrėjui nepatiko purvas, kuriame gyveno Mirtis ir jos šeima, tad jis padarė taip, kad purvas taptų tvirtu pagrindu nuostabiam peizažui, kuriame įkurdino daugybę įvairiausių gyvūnų.

Vienos žymiausių pasakojimo meno atstovių Jan Blake pasakojimuose dominuoja Afrikos ir Karibų istorijos. Pasakotojai būdinga itin dinamiška pasakojimo maniera.  Ryškiausi jos veiklos momentai: dalyvavimas kasmetiniame literatūros ir menų Hay festivalyje, vykstančiame Hay-on-Wye mieste Velse, „Shakespeare’o istorijų” kuravimas kartu su Karališkojo Shakespeare’o teatro trupe ir Shakespeare’o fondu, gastrolės su daug apdovanojimų pelniusiu pasirodymu „Senutė, buivolas ir Mandingo liūtas”, kurios herojus yra Malio monarchas Sundiata Keita.

Jan Blake ne tik nuolat rengia pasirodymus vaikams mokykloje, bet ir dirba su mokytojais, padėdama jiems tapti geresniais pasakotojais klasėje. Spektaklis „Žiemos miške“, kuriame pagrindinis kūrėjos ir pasakotojos vaidmuo tenka Jan Blake, yra pastatytas Londono vaikų teatro „Polka“ bei spektaklio poezijos ir šnekamojo žodžio organizacijos Anglijoje „Apples and Snakes“ užsakymu. Šis spektaklis yra įkvėptas žiemos istorijų iš viso pasaulio. Jo premjera įvyko 2018 m.


Norite išgirsti daugiau pasirodymų? Festivalio metu savo pasakojimais taip pat dalinsis įvairių šalių žodžio meistrai: rašytojai, aktoriai, bibliotekininkai, dėstytojai ir kiti šios srities specialistai…

Tarptautinį pasakojimo festivalį SEKAS 2020 finansuoja Lietuvos kultūros taryba, mokymus specialistams finansuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir meno programa Nordic Culture Point 

Šiaurės šaliųLietuvos Respublikos Kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *