SEKAS 2020: Pasakojimo metodų mokymai specialistams „Žodinis pasakojimas. Istorija, pasakotojas ir klausytojas”

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-12-03
Laikas:10:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Tarptautinis pasakojimo festivalis SEKAS 2020 gruodžio 1–5 dienomis kviečia pažinti „Artimus ir tolimus kiekvieno žmogaus gyvenimo herojus“! Mokymai skirti atminties institucijų atstovams, kurie stengsis įvaldyti pasakojimo meną ir vėliau savo įgūdžius perteikti lankytojams.

Mokymų dalyviai pasitelks savo vaizduotę kurdami istorijas, įsivaizduodami jas savo mintyse ir perteikdami sukurtas istorijas kitiems. Įtvirtinti žinias padės praktiniai užsiėmimai, įvairios užduotys. Pratybų metu bus skirta laiko refleksijai ir klausimams.

Žodinis pasakojimas yra meno rūšis, kuri siejasi su literatūra ir teatru, tačiau turi ir savo unikalių bruožų. „Sakytinį žodį nuo rašytinio skiria kvėpavimas. Kvėpavimas yra žodinio pasakojimo dalis, o rašytiniame žodyje kvėpavimas lieka nuošalyje.“ (Bruno La Salle)

Visi žmonės, kad ir kokiame šios žemės kampelyje jie begyventų, pasakojimo reikšmę supranta vienodai: pasakojimas turi prasmę ir kontekstą, sustiprina tapatumą ir atskleidžia kūrybiškumą, pasakojimas yra ir žinių šaltinis, ir pramoga. Žodinės istorijos yra dvipusis komunikavimas tarp pasakotojo ir klausytojo, tai jų sąveika ir vaizduotės laisvė. Mokymų metu bibliotekų specialistai sužinos apie istorijos vaidmenį pasakojimo mene, apie pasakotojo ir klausytojo santykį, apie priemones, padedančias suprasti pasakojimo kalbą ir priimti istoriją.


Registracijos laikas baigėsi, kviečiame dalyvauti kitose „Tarptautinis pasakojimo festivalis SEKAS 2020“ veiklose.

Tarptautinį pasakojimo festivalį SEKAS 2020 finansuoja Lietuvos kultūros taryba, mokymus specialistams finansuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir meno programa Nordic Culture Point 

Šiaurės šaliųLietuvos Respublikos Kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *