SEKAS 2020: Pasakojimo kūrimo dirbtuvės (vietų nebėra)

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-12-02
Laikas:10:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Tarptautinis pasakojimo festivalis SEKAS 2020 gruodžio 1–5 dienomis kviečia pažinti „Artimus ir tolimus kiekvieno žmogaus gyvenimo herojus“!
Pasakojimo kūrimo dirbtuves, kuriose dalyviai kurs savo istoriją, veda poetė, prozininkė, dramaturgė dr. Gabrielė Labanauskaitė.

Pasakojimo kūrimo dirbtuvių visuomenei metu bus lavinama vaizduotė ir fantazija bei kuriamos trumpos istorijos. Gabrielė tiki, kad rašyti gali kiekvienas ir nereikia būti profesionaliais rašytojais, kad gebėtume savo stiliumi įamžinti mums svarbias patirtis, o kartais – tiesiog kasdienybės rutiną nuleisti ant popieriaus lapo. Todėl tokios rašymo dirbtuvės naudingos ne tik kūrybiškumui ir saviraiškai, bet ir savęs pažinimui, taip pat – aiškesniam minčių susidėliojimui prieš pasakojant istoriją gyvai. 


Gabrielė Labanauskaitė

Gabrielė Labanauskaitė. Nuotr. Justino Stacevičiaus, LRT archyvas

Gabrielė susidomėjo kūrybinio rašymo dirbtuvėmis prieš daugiau nei penkioliką metų, dalyvaudama tuo metu Lietuvoje užsienio dėstytojų vedamuose kursuose, taip pat stažuodamasi Anglijoje ir Amerikoje. Tačiau pati pradėjo tokias dirbtuves rengti prieš penkerius metus, taikydama įgytas ir vis papildomas metodikas tiek akademiniuose, tiek laisvalaikio kontekstuose.

Kursų lektorė Gabrielė Labanauskaitė – poetė, prozininkė, dramaturgė. 2013 m. apsigynė teatrologijos daktaro laipsnį „Naratyvo konstravimo principai šiuolaikinėje dramaturgijoje“, nuo 2008 metų dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, nuo 2014 iki 2017 metų – Vilniaus universitete. 2017 metais pasirodė Gabrielės mokslo monografija „Dramatika“, tyrinėjanti šiuolaikinius pasakojimo būdus dramos ir kituose literatūros tekstuose.


Norite išmokti ir išgirsti daugiau? Jūsų laukia staigmenos…

Tarptautinį pasakojimo festivalį SEKAS 2020 finansuoja Lietuvos kultūros taryba, mokymus specialistams finansuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje ir meno programa Nordic Culture Point 

Šiaurės šaliųLietuvos Respublikos Kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *