Paskelbti Lietuvos lėlių teatrų konkursinio festivalio „Molinuko teatras“ laureatai

Lėlių teatrai Padaužiukai

Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos lėlių teatras ,,Padaužiukai” su spektakliu pagal Justino Marcinkevičiaus poemą ,,Greitoji pagalba”, režisierė Nadiežda Ivanova, tapo 2020 m. Lietuvos lėlių teatrų konkursinio festivalio „Molinuko teatras“ diplomantais.

„Molinuko teatras“ – seniausias lėlių teatrų festivalis Lietuvoje, daugiau nei penkiasdešimt metų keliaujantis po Lietuvą ir pilnoms salėms mažų ir didelių žiūrovų nuotaikingai pasakojantis ir įkūnijantis įdomias istorijas, pasakas ir kitus kūrinius. Lėlių teatrų šventėje dalyvauja dvi grupės – vaikų ir suaugusiųjų lėlių teatrai.

Šiemet dėl epidemiologinės padėties „Molinuko teatro“ regioniniai ir baigiamasis turai iš šurmuliuojančių salių persikėlė į virtualią erdvę. Spektaklių, kuriuos vertino kompetentinga komisija – režisieriai, teatro pedagogai, mėgėjų meną kuruojantys kultūros ir švietimo darbuotojai – peržiūros vyko nuotoliniu būdu.

Filmuotą spektaklį ,,Greitoji pagalba“ į Lietuvos nacionalinį kultūros centrą siuntė ir bibliotekos lėlių teatras. Filmavimas vyko Bajorų kultūros centre renginio ,,Teatriniai pietūs vaikams“ metu. Operatorius Darius Baltakys.

Teatro kolektyvas džiaugiasi savo ir Bajorų kultūros centro lėlių teatro ,,ČIZ“ įvertinimu ir nuoširdžiai sveikina visus festivalio laureatus ir diplomantus!

Daugiau informacijos čia.

Parengė vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova
Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos
Vaikų ir jaunimo skyrius

Nuotraukos iš bibliotekos archyvo