Bibliotekoje sėkmingai paminėta Vokiečių kalbos savaitė

Vaizdas be pavadinimo

Spalio 19–23 dienomis Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko vokiečių kalbos savaitė „Ö kaip öko?“. Savaitės metu vyko edukaciniai užsiėmimai, filmų peržiūros, lankytojai buvo kviečiami spręsti interaktyvų testą vokiečių kalba. Biblioteka džiaugiasi galėdama prisijungti prie kitų kultūros, švietimo įstaigų, bendruomenių ir kartu minėti šią ypatingą savaitę.

Edukacinius užsiėmimus „Robotas Pradžius“ ir „Velografika“ vedė bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus edukatorius, kūrėjas ir ekologinių idėjų iniciatorius Virginijus Benašas. Jis demonstravo moksleiviams paties sukurtus papuošalus ir aksesuarus iš dviračio detalių, antrinio dizaino objektų ir instaliacijų fotografijų parodą, nuotraukų filmuką „Geltonas povandeninis dviratis“. Buvo pristatytas robotas „Pradžius“, jo stebuklingos magnetinės galios. Su moksleiviais vyko diskusija apie tai, kuo žmogus pranašesnis už robotus, ar robotas turi jausmus, ar robotas moka skaityti ir dainuoti.

Vokiečių kalbos savaitės metu moksleiviai ieškojo atsakymų į mums visiems svarbius klausimus, kaip gyventi nekenkiant aplinkai, kaip prikelti daiktus antram gyvenimui, kaip kurti tvarią ir saugią aplinką ir kaip kiekvienas galime prisidėti prie gamtos saugojimo. Moksleiviai patys tapo kūrėjais, kūrė piešinius iš dviračių grandinių, varžtelių ir kitų smulkių detalių. Užsiėmimų pabaigoje, atlikdami interaktyvų testą „Öko-Quiz“, pasitikrino savo žinias apie gamtą ir klimato kaitą.

Bibliotekos lankytojai turėjo galimybę dalyvauti vokiškų filmų peržiūrose. Siekiant atkreipti dėmesį į Lietuvos ir Vokietijos kultūrinį ryšį, rodyti du filmai, kuriuose pagrindinius vaidmenis atliko garsus kraštietis kino ir teatro aktorius Donatas Banionis – tai H. Zėmano „Bethovenas – gyvenimo dienos“ bei K. Volfo „Goja, arba sunkus pažinimo kelias“. Taip pat, pristatyti naujausi Vokietijos režisierių filmai – „Tranzitas“, „Laukinė“, „Nepritampantys“, kuriuose nagrinėjamos socialinio identiteto, nepritapimo visuomenėje, vienišumo ir asmeninės laimės ieškojimo temos.

Dalinamės gražiomis akimirkomis


Parengė Jolanta Sriubienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *