Vasaros skaitymo akcijos „Vasara su knyga“ dalyvių išvyka į Arklio muziejų

Išvyka į Arklio muziejų

Ant pirštų skaičiuojame paskutines vasaros dieneles. Ignalinos viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus lankytojai susirinko į paskutinį skaitymo akcijos „Vasara su knyga“ susitikimą. Šį kartą be skaitymų, be susitikimo bibliotekos kiemelyje, be naujų istorijų, tačiau su naujais potyriais Niūronių kaime esančiame Arklio muziejuje. Ankstyvą rytą, su gera nuotaika pajudėjome ieškoti naujų įspūdžių. Kelionė neprailgo, nes vaikai dalinosi vasaros atostogų akimirkomis, džiaugėsi galėdami kartu leisti laiką. Niūronyse pasitiko gidas, kuris supažindino su muziejaus paskirtimi bei senaisiais amatais. Sužinoję daugiau apie arklius, jų priežiūrą, apžiūrėję tautodailės drožinius, austus rankdarbius, dalyvavome žvakių liejimo edukacijoje. Pirkios gaspadinė papasakojo apie paslaptingą bičių gyvenimą, jų elgseną, bičių vaško gavimo būdus, vaško ir medaus savybes, jų naudą žmogui, tada vaikai išbandė ir patį žvakių liejimą. O pagamintą žvakelę galėjo pasiimti atsiminimui.

Po edukacijos laukė lietuvių liaudies žaidimai lauke. O koks Arklio muziejus be galimybės pasivažinėti kinkiniu? Tad smagiai įsitaisę vežimaityje riedėjome Niūronių kaimo keliuku stebėdami aplinką ir bendraudami. Daugeliui vaikų tai buvo dar viena nauja patirtis! O kadangi muziejaus teritorijoje daug medinių sūpynių, puoštų žirgais – supomės, sėdėjom, žaidėm ir išėjom tik tada, kai visi žirgai buvo išjodinėti!

Turbūt pačios geriausios patirtys būna tos, kai nieko ypatingo nesitiki, o išeini pilnas gerų emocijų. Toks buvo apsilankymas Arklio muziejuje, kuris yra toks vienintelis Baltijos šalyse.

Parengė Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Erika Puzirauskaitė
Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija