Vakaras, skirtas aktoriui ir režisieriui Albinui Kėleriui

Albinas Kėleris
Nuotr. Indrės Stulgaitės-Kriukienės.
Data:2020-09-15
Laikas:17:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugsėjo 15 d. 17 val. bibliotekos konferencijų salėje – vakaras, skirtas Panevėžio dramos teatro aktoriui ir režisieriui, „Auksinio scenos kryžiaus“ kavalieriui  Albinui Kėleriui. Dalyvaus teatro kritikas Helmutas Šabasevičius, aktorė Dalia Melėnaitė, gitaristas Raimundas Januševičius,  poetas Rimvydas Stankevičius.

Albinas Kėleris – aktorius, režisierius, renginių vedėjas. Galima išvardinti aibę jo vaidmenų teatre, kine, televizijoje. Visi jie įsimintini, su niekuo nesupainiojami. Jis – vienintelis panevėžietis aktorius, gavęs „Auksinį scenos kryžių“ (grafo Almavivos vaidmuo Algimanto Pociūno režisuotame spektaklyje Bomaršė „Figaro vedybos”).

Vienintelė panevėžietė aktorė , įvertinta tokiu apdovanojimu, Asta Preidytė už Margaritos vaidmenį to paties pavadinimo pjesėje, režisuotoje A. Kėlerio. Režisieriaus kūrybinėje biografijoje – šeši spektakliai , režisuoti J. Miltinio teatre ir vienas „Meno“ teatre. Jis yra sukūręs filmą „Juozas Miltinis. Knygos gravitacija“.

Neįmanoma įsivaizduoti solidaus renginio mieste be jo vedėjo A. Kėlerio.  Jis jau daugelį sezonų atidaro Bistrampolio festivalį kaip ponas Bistramas ir su juo dvaras išleido net atskirą leidinį.

A. Kėleris yra nuostabus Bitės bibliotekos bičiulis, vedantis renginius ne tik centriniuose rūmuose Panevėžyje, bet ir viso regiono bibliotekose.

Kiekvienas susitikimas su šiuo aktoriumi ir režisieriumi yra šventė jo talento gerbėjams. Kviečiame ir primename, kad vietų skaičius ribotas.

Renginys iš projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XI“, skirto populiarinti Valstybės kultūros ir meno premijomis (nacionaline ir vyriausybės) apdovanotų menininkų kūrybą Panevėžio regione.


Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

Lietuvos Respublikos Kultūros taryba Panevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *