„Panevėžio šlovės alėja“ supažindins su žymiausiais kraštiečiais

Vaizdas be pavadinimo

Virtuali galerija „Panevėžio šlovės alėja: žymiausieji kraštiečiai“ – tai tikra Panevėžio krašto žymiausių žmonių enciklopedija, kurią parengė Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Iki šiol tai pats išsamiausias skaitmeninis  žymiausių mūsų kraštiečių biografijų rinkinys.

Čia pristatomi aktoriai, režisieriai, architektai, inžinieriai, dvasininkai, laisvės kovotojai, literatūros kūrėjai, medikai, menininkai, mokslininkai, muzikai, pedagogai, politikai, sportininkai ir kitų sričių atstovai. Pavaikščioję po šią šlovės alėją sužinosime apie 135 asmenybes, savo veikla garsinusias mūsų kraštą Lietuvoje ir pasaulyje. Vieni žmonės gimė Panevėžio mieste ar dabartinio Panevėžio rajono ribose, kiti gyveno tam tikrą gyvenimo laikotarpį ir intensyviai dirbo, kūrė Tėvynės labui.

„Panevėžio šlovės alėjos“ straipsniuose pateikti svarbiausi asmenybių biografijos faktai, jų darbai ir pasiekimai, o apie iškeliavusius anapilin – jų atminimo įamžinimo duomenys. Pridedami ir literatūros sąrašai.

Kviečiame virtualiai pakeliauti „Panevėžio šlovės alėja“!