Juozo Miltinio palikimo studijų centre atidaroma skulptūros ir grafikos darbų paroda „Tai nepraeinantis laikas…“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-09-03
Laikas:17:00
Vieta:Juozo Miltinio memorialinis butas

Rugsėjo 3 d. 17 val. Juozo Miltinio palikimo studijų centre (Algirdo g. 54–19, Panevėžys) atidaroma Sigito Straigio skulptūros ir Romualdo Čarnos grafikos darbų paroda „Tai nepraeinantis laikas…“ Maloniai kviečiame!

Šį rudenį režisieriui Juozui Miltiniui (1907–1994) sukanka 113 metų. Tokią ypatingą sukaktį minėdami kviečiame susiburti meno mylėtojus, gerbiančius ir branginančius šį iškilų teatro kūrėją bei meną, nepavaldų besikeičiančioms vertybėms. Bus pristatyta Kauno – Miltinio jaunystės miesto – menininkų  paroda „Tai nepraeinantis laikas…“ Juozo Miltinio palikimo studijų centro modernią ekspozicinę erdvę papildys ir praturtins skulptoriaus Sigito Straigio ir grafiko Romualdo Čarnos meno kūriniai.

Apie skulptorių Sigitą Straigį

Skulptorius Sigitas Straigys

Skulptorius Sigitas Straigys. Gimė 1945 m. Prienų rajone, Išlaužo kaime. Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 1995 m. Parodose dalyvauja nuo 26 metų. Per ilgą savo kūrybinį kelią surengė daugiau kaip 40 personalinių parodų, dalyvavo 100 bendrų parodų Lietuvoje. Menininkas taip pat eksponavo savo darbus Danijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Švedijoje. Jo darbų yra įsigiję kolekcininkai iš Italijos, JAV, Rusijos, Švedijos, Vokietijos. Skulptoriui paklūsta akmuo, metalas, medis. Sukūrė daugybę interjero ir eksterjero darbų. Sigito Straigio sukurti antkapiniai paminklai ženklina išėjusių žymių Lietuvos kultūros žmonių kapus. Jo interjero darbai puošia ne vieną Lietuvos bažnyčią. 2015 m. menininkui skirtas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvarinis medalis už kūrybinius nuopelnus Kauno miestui ir Lietuvos kultūrai.

Apie grafiką Romualdą Čarną

Grafikas Romualdas Čarna

Grafikas Romualdas Čarna. Gimė 1939 m. Pakruojo rajone, Simaniškių kaime. Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 1971 m. 1967 m. baigė Vilniaus valstybinį Dailės institutą. 1970–1991 m. – J. Naujalio meno mokyklos grafikos ir kompozicijos dėstytojas. Nuo 1991 m. – laisvas menininkas, grafikas, knygų iliustratorius, tapytojas aliejine pastele. Surengė autorines parodas Kaune, Vilniuje, Pakruojyje, Šiauliuose, Panevėžyje, Lenkijoje. Dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje (Estijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Bulgarijoje, Vengrijoje, JAV, Švedijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Brazilijoje). 1993 m. gavo Lipės apskrities (Vokietija) kultūros instituto, o 1999–2000 m. – Lietuvos Respublikos Aukščiausiojo laipsnio stipendijas. Apdovanotas garbės raštais už kūrybinį ir pedagoginį darbą, 1999 m. išrinktas įsimintiniausiu Kauno menininku, 2009 m. įvertintas Kauno miesto savivaldybės II-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu ir Kauno miesto savivaldybės kultūros ir meno premija už vizualinio meno puoselėjimą. Dailininko darbų yra įsigiję Kauno M. K. Čiurlionio ir Vilniaus dailės muziejai, Paryžiaus Sorbonos universiteto Grafikos kabinetas, įstaigos ir privatūs asmenys Lietuvoje ir užsienyje.

Paroda veiks iki lapkričio 20 dienos.


Juozo Miltinio palikimo studijų centro informacija

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.