Goethe‘s instituto dovanos vokiečių kalbos ir gamtamokslinio ugdymo pedagogams

Vaizdas be pavadinimo

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka gavo vertingas Goethe‘s instituto dovanas – leidinius vokiečių kalba, skirtus integruotoms vokiečių kalbos ir pasaulio pažinimo pamokoms.

Leidiniuose daugybė idėjų, užduočių ir kitos mokymo medžiagos, padėsiančios įtraukti moksleivius į ugdymo procesą, gamtamokslinį ugdymą sujungti su vokiečių kalbos žinių įtvirtinimu, taip pat aktyviai įsijungti į šių metų Vokietijos ambasados ir Goethe‘s instituto organizuojamas vokiečių kalbos dienas. Jos vyks spalio 19–25 dienomis.

Šių metų vokiečių kalbos dienų pagrindinės temos yra tvarumas, ekologiškumas ir kūrybingumas. Siekiama atidžiau pažvelgti į pasiteisinusią Vokietijos patirtį aplinkosaugos srityje, taip pat atsiliepti į Europos Komisijos siekį Europą iki 2050-ųjų paversti neutralaus poveikio klimatui žemynu.

Su leidiniais susipažinti galite bibliotekos Menų skaitykloje (Respublikos g. 14, III a.).

Nuotolinė konferencija „Darni mokykla“

Kitas įdomus pasiūlymas – Goethe’s institutas kartu su aplinkosaugine iniciatyva „Kita forma“ organizuoja nuotolinę konferenciją „Darni mokykla“, kuri vyks rugsėjo 24 d., ketvirtadienį, 11–15 val. Joje bus apžvelgiamos tvarios aplinkos, žiedinės ekonomikos, klimato kaitos bei atliekų tvarkymo temos. Konferencijoje bus pateikta naujausia informacija tvarumo tema, nagrinėjami aktualūs gamtosaugos klausimai. Pranešėjai suteiks naudingos informacijos dėl ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų ugdymo bei pasidalins patirtimi apie darnaus vystymosi integraciją į ugdymo procesą.

Registracija būtina.

Nuorodą į konferencijos transliaciją gaus tik užsiregistravę dalyviai. Nuoroda bus aktyvi tol, kol bus užimtos visos vietos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *