Europos paveldo dienų proga – naujas interaktyvus testas

Testas „Žymieji kryždirbiai Vincas Svirskis ir Lionginas Šepka“

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Krašto kultūros paveldo sklaidos skyrius parengė testą „Žymieji kryždirbiai Vincas Svirskis ir Lionginas Šepka“, skirtą Europos paveldo dienoms, vykstančioms rugsėjo 11–20 dienomis, Lietuvos Respublikos Seimo paskelbtiems Tautodailės ir UNESCO Pasaulio paveldo metams.

Europos paveldo dienos pradėtos minėti dar 1984 m. Prancūzijoje, vėliau išplito po daugelį Vakarų Europos šalių ir galiausiai, nuo 1991 m., Europos paveldo dienoms renginius imta organizuoti visoje Europoje. Jais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kultūros paveldą – mums visiems priklausantį turtą. Visus Panevėžyje ir regione vykstančius renginius galite rasti čia.

Šių metų Europos paveldo dienų tema – kultūros paveldas ir edukacija. Sukurtas testas leis pažinti senąjį amatą, pripažintą meno šaka, 2001 m. įrašytą į UNESCO Žmonijos nematerialaus ir žodinio paveldo šedevrų sąrašą, – kryždirbystę.

Testą spręsti ir pasitikrinti ar papildyti žinias apie du žymius kryždirbius – Vincą Svirskį ir Lionginą Šepką – kviečiame portale „Panevėžio kraštas virtualiai“.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *