3D pieštukų edukacija Ceikinių bibliotekoje

edukacija

Rugsėjo 9 d. Ceikinių biblioteka aidėjo nuo vaikučių klegesio. Naujai edukacinei pažintinei veiklai su 3D pieštuku buvo pakviesti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai.

Laikas nestovi vietoje. Kartu su juo keičiasi ir vaizduojamojo meno priemonės. Dar visai nesenai vaikai piešė pieštukais, flomasteriais ar liejo akvarele, o šiandien gali išbandyti 3D pieštuką su kurio galima kurti įvairias trimates figūras. Tai instrumentas, sugebantis piešti ore. 3D pieštukų taikymo sritis begalinė. Dauguma naudotojų klaidingai suvokia jo paskirtį – laiko jį pramogai skirtu įrenginiu. Meistriški raštai, originalios figūros ir papuošimai – tai tik maža dalis viso to, ką gali tokio tipo pieštukai! 3D pieštuko veikimo principas yra labai paprastas. Skirtingai nuo įprastų rašymo ar piešimo priemonių, vietoje grafito naudojamas plastikas.

Su nauja piešimo technologija vaikučius supažindino Ignalinos viešosios bibliotekos Suaugusių vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėja Virginija Mesropian. Užsiėmimo metu mažieji išmoko naudotis 3D pieštuku ir nusipiešė po du piešinėlius.

Smagus rytmetis bibliotekoje prabėgo nepastebimai. Džiugu, kad pirmasis pabandymas su 3D pieštukais vaikams labai  patiko.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija