„Vasaros knygų fiesta“ nutiesė paskutinį virtualų tiltą ir kviečia dalyvauti leidyklos „Dvi tylos“ konkursuose

VASAROS KNYGU FIESTA_įvykis_2020_2

Kaip ir kasmet Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka šiltąjį sezoną pradėjo kviesdama į „Vasaros knygų fiestą“. Dėl susiklosčiusių aplinkybių, šiemet fiestą nuspręsta rengti virtualiai – visą vasarą, kiekvieną antradienį transliuoti tiesioginius pokalbius su įvairiomis leidyklomis ir knygų autoriais.

Organizatoriai pastebi, kad virtualūs susitikimai suteikia galimybę dominančius pokalbius stebėti kiekvienam patogiu metu iš pasirinktos vietos. Tai dar labiau suartina knygų gerbėjus Panevėžio regione ir visoje Lietuvoje.

„Transliacijas jau peržiūrėjo daugiau nei 600 žmonių. Galime pasidžiaugti sukūrę ilgalaikį turinį, nes pokalbių įrašus bus galima stebėti ir toliau bibliotekos „Youtube“ kanale

– „Vasaros knygų fiestos“ organizatorė, bibliotekos Kultūrinių renginių ir leidybos skyriaus vedėja Skirmantė Karpavičienė

Organizatorius nustebino leidyklų susidomėjimas ir aktyvus dalyvavimas. „Džiaugiuosi, kad ne tik žiūrovai, bet ir leidyklos noriai priėmė naująjį formatą bei sutiko dalyvauti pirmojoje virtualioje knygų mugėje Lietuvoje“, – rezultatus vertina S. Karpavičienė. „Vasaros knygų fiestoje“ buvo kalbinami atstovai iš devynių Lietuvos leidyklų ir organizacijų. Žiūrovai susipažino su naujausiomis knygomis iš leidybos namų „Eglė“, „Terra Publica“, „Tikra knyga“, „Žara“, „700 eilučių“, „Aukso žuvys“ ir „ANDRENA“, savo leidinius taip pat pristatė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centras bei Lietuvos Biblijos draugija. Prie pokalbių su leidyklų atstovais prisijungė žinomi knygų autoriai: Dr. Mingailė Jurkutė pristatė knygą „CIA žvalgyba Baltijos šalyse / CIA Intelligence in Baltics (1947–1953)“, autorius Eugenijus Skerstonas pristatė savo kūrinius „Prabanga. Mada. Stilius“, „Meniniai audiniai. Personažų išvaizdos triumfas“ bei „Įvaizdžio ideologija. Individo Aš“, rašytoja Rugilė Audenienė papasakojo apie savo naująjį romaną „Vojaĝo“.

Leidyklų atstovus ir autorius kalbino Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotojai – Vaikų literatūros skyriaus vedėja Greta Kėvelaitienė, redaktorė Virginija Januševičienė, renginių koordinatorė Vida Mikelevičiūtė, renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė, jaunimo kūrybinių projektų vadovas Arnoldas Simėnas.

Primename, kad visų pokalbių įrašus galite stebėti bibliotekos „Youtube“ kanale.

KONKURSAI

Paskutinę vasaros savaitę kviečiame dalyvauti „Facebook“ konkursuose, kurių metu galite laimėti vertingas leidyklos „Dvi Tylos“ dovanas:

Knygai „Na ir karštis!“ laimėti
Knygai „Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms. 100 įkvėpiančių istorijų apie Lietuvos moteris“ laimėti
Knygai „Bičių revoliucija“ laimėti