VASAROS KNYGŲ FIESTA. Susitikimas su leidykla „Andrena“

vasaros knygu fiesta
Data:2020-08-18
Laikas:14:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Rugpjūčio 18 d. 14 val. vyks paskutinė Bitės bibliotekos rengiamos „Vasaros knygų fiestos“ transliacija. Jos metu leidybos namų Andrena direktorė Nijolė Petrošienė pristatys naujausius ir įdomiausius leidinius. Viešnią pristatys bibliotekos renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė.

Šią transliaciją galėsite stebėti gyvai, o vėliau jos įrašas bus matomas bibliotekos „Youtube“ kanale.

Leidykla „Andrena“ šiemet, balandžio 13 d., šventė savo 25-erių metų jubiliejų, santūriai ir tyliai. Ketvirtis amžiaus knygų rinkoje – išties nemažas laiko tarpas. Išleista įvairiausių leidinių: originalioji ir verstinė grožinė literatūra, knygos, skirtos tėvams ir mokytojams, istorinės, psichologinės knygos, vadovėliai, žinynai.

„Vasaros knygų fiestoje“ leidykla pristatys keturias naujausias knygas: Liutavaro L. Algmino STATOME KAPITALIZMĄ. Generatorius, dar vienas generatorius… , MAŽOJI LIETUVA: LIETUVININKŲ KOVOS, kurią sudarė Vytautas Šilas, atsiminimų knygą SAMUELIS KUKLIANSKIS – TEISININKAS,  taip pat knygą, skirtą mokyklų bendruomenių metams, GYVENIMAS – MOZAIKA, MOZAIKA – AKMENĖLIŲ SUTARTINĖ.

Liutavaro L. Algmino STATOME KAPITALIZMĄ. Generatorius, dar vienas generatorius… – tai gyvas liudijimas apie svarbiausią Lietuvai periodą, pirmąjį Nepriklausomybės dvidešimtmetį, kai Lietuva ieškojo kelių į pasaulio rinkas, kėlėsi po daugybės bankrotų, ekonominių ir finansinių duobių.

Tokie žmonės, kaip L. Algminas, kilęs iš Lietuvos, sukaupęs stulbinamą patirtį JAV, atvažiavo čia „statyti kapitalizmo“ tada, kai to labiausiai reikėjo atgimstančiai valstybei.

Autorius turi puikią pasakotojo dovaną, humoro jausmą, tad atsiminimai prikausto dėmesį nuo pirmo iki paskutinio puslapio, nes kalbama apie sunkiąją pramonę, kurios kasdienybė ne mažiau sunki ir dramatiška, apgaubta rimtų vyrų paslaptimis.

MAŽOJI LIETUVA: LIETUVININKŲ KOVOS. Šis turiningas leidinys yra devynių autorių kolektyvinis darbas. Jame aptariama lietuvininkų kultūrinė, socialinė ekonominė, tautinė padėtis vokiečių valdomoje Prūsijos valstybėje, siekis išlaikyti lietuvybę, Tilžės Akto atsiradimo aplinkybės, jo reikšmė ir įtaka Lietuvos valstybės raidai.

Knygos pagrindą sudaro 2008 m. gruodžio 1 d. Lietuvos mokslų akademijoje Mažosios Lietuvos reikalų tarybos iniciatyva surengtame minėjime skaityti pranešimai.

Naujame leidinyje yra ir naujų autorių tyrinėjimų, gausu nuotraukų, spausdinami du spalvoti dr. A. Matulevičiaus ir dr. P. Gaučo sudaryti Mažosios Lietuvos žemėlapiai. Jame publikuojami straipsniai apie lietuvininkų (mažlietuvių) siekius išlikti, apie visų lietuvių pastangas sujungti Mažąją ir Didžiąją Lietuvą į vieną valstybę.

Žymaus Lietuvos teisininko Samuelio Kuklianskio autobiografinėje knygoje SAMUELIS KUKLIANSKIS – TEISININKAS aprašytas gyvenimas žmogaus, stebuklingai išlikusio po viską naikinančio Holokausto.

Net ir išgyvenęs visus pragaro siaubus, žmogus turi ypatingą savybę – atsigauti ir išlikti žmogumi. Tai autorius akivaizdžiai įrodo savo knygoje.

Knygoje GYVENIMAS – MOZAIKA, MOZAIKA – AKMENĖLIŲ SUTARTINĖ aprašyta Vilniaus Užupio gimnazijos istorija, 2011–2019 m. 

Transliaciją stebėkite čia:

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.