VASAROS KNYGŲ FIESTA. Leidybos namai „Tikra knyga“ apie knygas vaikams

vasaros knygų fiesta_4
Data:2020-07-07
Laikas:14:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Liepos 7 d. 14 val. vyks ketvirtoji Bitės bibliotekos rengiamos „Vasaros knygų fiestos“ tiesioginė transliacija. Jos metu leidybos namų „Tikra knyga“ kūrybos vadovė Daiva Rudytė pristatys naujausias paveikslėlių knygas vaikams. Viešnią kalbins bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Greta Kėvelaitienė. Šią transliaciją galėsite stebėti gyvai, o vėliau jos įrašas bus matomas bibliotekos „Youtube“ kanale.

Leidyklai „Tikra knyga“ svarbu leisti knygas, kurios turėtų išliekamąją vertę, būtų aktualios šių dienų vaikams, atlieptų jų poreikius, todėl kiekviena pristatoma knyga gvildena tam tikrą temą.

Ieškantiems pažintinių knygų apie gamtą, siūlome pavartyti Monikos Vaicenavičienės knygą „Kas yra upė?“. Tai knyga, pasakojanti apie žmogų ir gamtą, gražius, bet kartais ir kenksmingus žmonijos santykius su aplinka. Upė knygoje yra pasitelkta kaip įdomus geografinis, kultūrinis objektas bei mitologijoje naudojamas simbolis. Pažintinė ir edukacinė knyga atsakys į visus klausimus apie upę – kas joje slypi ir gyvena, kur upė teka ir ką mato, ir kaip palengvina mūsų gyvenimą.

Mažiesiems skaitytojams skirta naujiena – knygos „Laimė yra lapė“ dailininkės Aušros Kiudulaitės autorinė knyga „Maksas ir 92 musės“. Kaip ir visi šunys, Maksas mėgsta lakstyti, stebėti praeivius ir loti. Jis – paprastas kiemo šuo. Vieną dieną Maksas susidraugauja su muse. Paskui su dar viena ir dar kita, ir dar… Kodėl Maksas nustoja loti ir pradeda zysti, kaip atrodo draugystė tarp skirtingų veikėjų ir kodėl knygoje sutiksime būtent 92 muses?

Besidomintiems Lietuvos istorija, patiks knyga apie visus Valdovų rūmuose gyvenusius valdovus. Nelės Kostinienės, Živilės Mikailienės ir Linos Itagaki knygoje „Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai“ susipažinsite ne tik su valdovais, bet ir su jų aplinka, papročiais, svarbiausiais nuveiktais darbais. Sužinosite, kuris valdovas mėgo žaisti šachmatais, kokios buvo slaptos juokdarių pareigos ir kuris iš valdovų augino lokį. Komiksais iliustruota knyga – lengvas ir vaikų mėgstamas skaitymo būdas. Knyga šiais metais buvo apdovanota Vilniaus knygų mugėje gražiausios knygos diplomu.

Sudėtingomis ir jautriomis temomis lietuvių autorių paveikslėlių knygų apskritai nėra. Modestos Jurgaitytės parašyta ir Rasos Jančiauskaitės iliustruota knyga „Ypatingas“ skirta mokyklinio amžiaus vaikams ir pasakoja berniuko Juozapo istoriją, kurio širdis plaka ne jo krūtinėje, kaip įprasta, o ant jos. Ką reiškia būti ypatingu? Kokius jausmus patiria vaikas, kai jaučia, kad yra kitoks? Kaip į tai reaguoja aplinkiniai? Pasakojimas atliepia vaikams aktualią problemą – patyčias. Kas jos ir kaip su jomis gyventi? Vilniaus knygų mugėje ši knyga išrinkta gražiausia 2019 m. paveikslėlių knyga vaikams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *