Vaikų dienos stovykla „Būkime pažįstami“ Ignalinoje

dienos stovykla „Būkime pažįstami“

2020 m. liepos 7 d. Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje įgyvendinant projektą „Būkime pažįstami“ prasidėjo vaikų dienos stovykla. Pirmoji diena: pristatyta stovyklos programa, smagiai žaisti susipažinimo žaidimai, sugalvotos ir parašu patvirtintos stovyklos taisyklės.

Stovyklautojai kūrė savo portretus skirtus žaidimui „Laiškas draugui“. O įdomiausia pirmosios dienos dalis – pažintis su komiksų kūrėja, dailininke Greta Alice, papasakojusia vaikams apie komiksų atsiradimą, jų kūrimo procesą ir galimybes.

Dailininkė išdalinusi dailias knygeles, pakvietė visus kurti komiksus. Vaikai iš spalvotų kibiriukų turėjo ištraukti komiksų herojus jų veiksmus, pagal tai sukurti istorijas.

Meniniai eksperimentai kūrybinėje komiksų laboratorijoje su dailininke Greta vaikams paliko stiprius įspūdžius. Greta Alice aplankė ignaliniečius vykdydama projekto „Lobiai be burtų Aukštaitijai–su Molinuke“ veiklas, kurį remia Lietuvos kultūros taryba.

Bėgte pralėkė pirmoji stovyklos diena. Tačiau jau nuo rytojaus prasidės smagios bei naujų pažinčių kupinos stovyklos kelionės į Anykščių, Molėtų, Visagino ir Zarasų bibliotekas.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

LKT_Logotipas