Susitikimas su menotyrininke, poete Laima Kreivyte

Laima Kreivytė. Nuotr. N. Jankausko
Laima Kreivytė. Nuotr. N. Jankausko
Data:2020-07-28
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Liepos 28 d. 16 val. konferencijų salėje vyks pokalbis su menotyrininke, poete, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureate Laima Kreivyte. Matysite tiesioginę transliaciją, o vėliau įrašą galėsite stebėti bibliotekos „Youtube“ kanale.

Bibliotekoje vyksiančiame susitikime L. Kreivytė žada kalbėti apie savo kaip parodų kuratorės ir performansų kūrėjos darbą ir taip pat apie dabartinius savo tyrimus. Pokalbyje vietos turėtų užtekti ir poezijai. Viešnią kalbins bibliotekos renginių organizatorė, poetė Elvyra Pažemeckaitė.

Laima Kreivytė – menotyrininkė, parodų kuratorė, poetė, pilietinių aplinkosaugos iniciatyvų aktyvistė, feministė. Išleido poezijos knygas „Sapfo skai(s)tykla“, „Artumo aritmetika“.

„Mano eilėraščiai gimsta iš emocinio sąmyšio, kai nelabai suprantu, kas vyksta, ir eilėraštis tampa vienintele forma išsiaiškinti, išvesti emocijas į kalbą, bet ne romantiškai išsilieti“, – viename interviu sakė ji.

Renginys iš projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XI“, skirto populiarinti Valstybės kultūros ir meno premijomis (nacionaline ir vyriausybės) apdovanotų menininkų kūrybą Panevėžio regione.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė
Lietuvos Respublikos Kultūros taryba Panevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *