Popietė Burbiškio bibliotekoje „Vasaros knyga“

Popietė Burbiškio bibliotekoje

Liepos 14 d. į Burbiškio biblioteką rinkosi vaikai ir močiutės. Ši popietė prasidėjo su dovanomis – bibliotekos bičiulė Kornelija atnešė puokštę lauko gėlių, kuri papuošė bibliotekos popietę.

Šios popietės tikslas – kuo daugiau kalbėtis apie knygas,  skatinti vaikus skaityti, dalintis knygų naujienomis, dalyvauti skaitymo konkursuose. Vaikams buvo pristatytas „Nieko rimto“ leidyklos skaitymo konkursas, kuris vyksta liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

Šią šiltą liepos mėnesio dieną mes žaidėme žaidimus: knygų slėpynės „Tu mane radai“ – reikėjo surasti paslėptas knygas su užrašu „Tu mane radai“ ir priklijuotu saldainiu, kitas žaidimas – „Sugalvok“. Šio žaidimo esmė – per tam tikrą laiką (mes pasirinkome 2 minutes) reikia sugalvoti kuo daugiau apibūdinimų žodžiui KNYGA iš vienos konkrečios raidės, traukiami popieriniai lapeliai su abecėlės raidėmis. Buvo 3 komandos: „Grybukai“, „Zuikučiai“, „Voverytės“, laimėjo „Grybukai“ surinkę 22 taškus. Taip pat buvo žaidimas „Parduotuvė“. Šio žaidimo esmė – „nusipirkti“ knygų „knygyne“, „prekybos centre“, „parduotuvėje“, pinigai buvo šypsenėlės, knyga kainavo 4 šypsenėles, žurnaliukas 2 šypsenėles, o pas draugą pasiskolinti reikėjo tik plačios vienos šypsenos.

Ačiū vaikams už šypsenas, juoką, šiltą bendravimą ir draugystę, vaikai neskubėjo skirstytis namo.

Paruoštos dvi parodos: suaugusiems „Vasaros knyga“ , o vaikams „Nieko rimto“, jos veiks iki rugpjūčio 29 d.

Parengė Burbiškio filialo bibliotekininkė Iveta Stankevičiūtė-Požėlienė
Nuotraukos: Kęstučio Juciaus ir Ivetos Stankevičiūtės-Požėlienės

Anykščių rajono savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos informacija